Videonedlasting i nye RealPlayer

Bruken av RealNetworks' RealPlayer har i mange år gått nedover. Brukernes behov for å ha programmet, sammen med et noe slett omdømme på grunn av invaderende installasjon er årsaker til dette. Likevel bruker omtrent 10 prosent av de voksne PC-brukerne denne programvaren, ifølge en undersøkelse Forrester Research gjennomførte i fjor. Det tilsvarende tallet for Windows Media Player var 45 prosent.

Nå skal RealNetworks forsøke å gjøre RealPlayer til et program brukerne på nytt føler de må ha installert på maskinen. Sentralt i dette er muligheten til å laste ned videoer fra nettsteder som Youtube og Google Video. Slik funksjonalitet er tilgjengelig i separate programmer, men ikke i noen av de vanligste medieavspillerne.

Blant videoformatene som skal støttes, er Flash, Windows Media, Quicktime og selvfølgelig Real. Nedlastingen skal kunne gjøres med et enkelt museklikk på en knapp som vil vises ved siden av videoavspillingen i Internet Explorer og Firefox.

En betaversjon av den nye RealPlayer for Windows vil bli tilgjengelig på dette nettstedet i løpet av juni. En Mac-utgave skal bli lansert senere i år.

Den kommende programvaren skal også inkludere muligheter for direkte brenning til Video CD, mens brenning til DVD er forbehold dem som eventuelt kjøper Plus-versjonen.

Videoinnhold som er beskyttet med DRM, vil ikke være mulig å laste ned.

RealNetworks planlegger også å tilby nedlasting av video som direkte overføres til brukerens bærbare mediespiller. Dette er underutvikling og vil introduseres i en framtidig utgave av programvaren.

Les mer om: