KORTNYTT

Videoovervåket uten opptak

Kreditttilsynet fikk ikke med seg Datatilsynets regelendring for seks år siden.

Oslo (NTB): Kredittilsynets overvåkingskamera burde ideelt ha fanget PC-tyvene i lokalene til båndet. Men nå viser det seg at kameraet ikke har opptaksfunksjon.

Forrige uke skrev Dagens Næringsliv om et tyveri i Kredittilsynets lokaler. En skuff hos en seksjonsleder var brutt opp og fem PC-er ble stjålet. Ingen av PC-ene var beskyttet med datakryptering, noe som kan ha ført til at sensitiv informasjon nå er på avveie. Om ikke det er nok, så viser det seg nå at tilsynets overvåkingskamera ikke har opptaksfunksjon.

Kredittilsynet skylder på manglende konsesjon fra Datatilsynet.

– Vi har et kamera, men vi har ikke konstant overvåking på alle områder. Og kameraet er uten tape fordi det ville ha krevd en konsesjon fra Datatilsynet, sier Kredittilsynets direktør Bjørn Skogstad Aamo til Dagens Næringsliv.

Men Datatilsynet sier slik konsesjon er unødvendig.

– Det er ingen som trenger å søke Datatilsynet om konsesjon til å ha et kamera med tape i dag. Man trenger bare å sende en melding, sier tilsynets informasjonsdirektør Ove Skåra.

Det er seks år siden Datatilsynet åpnet for denne muligheten. Skogstad Aamo har ikke vært klar over det. Han vurderer nå å kjøpe et kamera som kan være nyttig.

– Hvorvidt vi skal ha kamera med tape er noe vi må vurdere, sier han.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.