Videotek i lommeformat

Sony Giga Vault er en ekstern harddisk på 80 GB og 180 gram som kommer til Norge i oktober.

Sony Giga Vault er en ekstern harddisk på 80 GB og 180 gram som kommer til Norge i oktober.

Som en utvidelse av de tidligere seriene av bærbare harddisker, Micro Vault og Mini Vault, introduserer Sony sin Giga Vault på 80 GB. Enheten veier 180 gram og koples til PC-er over USB 2.0 (Windows) eller IEEE 1394, også kjent som Firewire eller i.Link (Windows eller minst Mac OS 9).

USB 2.0-modellen kommer med et oppladbart batteri slik at du slipper å hente all driftsstrøm fra PC-ens USB-utgang. Denne finessen er utelatt på Firewire-utgaven. USB-modellen leveres med egen driver som bare er påkrevet for Windows 98 SE, men som anbefales på nyere Windows-utgaver. Til Firewire-modellen kreves ingen driver, uansett plattform eller operativsystem.

Uten batteri veier enheten 180 gram. Den er lovet leveringsklar i Norge i oktober. Sony Norge har ennå ikke finregnet på prisen, men viser til en foreløpig antatt utsalgspris i Sverige, inklusiv merverdiavgift, på rundt 3700 svenske kroner. Etter dagens kurs svarer det til mellom 3300 og 3400 norske kroner, eller i overkant av 2700 eks mva.

Målgruppen er definert å være dem som trenger tilgang til mange digitale fotografier, videoklipp og annen multimedia mens de er på reisefot.

Til toppen