Videotelefoni lite viktig

UMTS/3G-selskapene snakker mest om videotelefoni, men kundene vil ha andre ting, viser en svensk undersøkelse.

UMTS/3G-selskapene snakker mest om videotelefoni, men kundene vil ha andre ting, viser en svensk undersøkelse.

Hittil har både leverandørene av UMTS-telefoner og nettselskapene fokusert mest på en mulighet for å selge sine nye tjenester. Det er videotelefoni - muligheten til å se den du snakker med, som skal friste kundene.

Dette har ført til en høy fokus på kamera i designet av UMTS-telefoner, men kanskje man i stedet skulle ha fokusert på små tastaturer.

Selskaper som Hutchinson Whampoa-eide 3 har åpnet nett i flere europeiske land, men etter alt å dømme er det få som bruker videomuligheten. Selskapet vil ikke offentliggjøre tall.

TeliaSonera skal åpne sitt UMTS-nett 10. mars forteller selskapet. Nettet vil dekke 75 prosent av Sveriges befolkning. I denne forbindelse har TeliaSonerea gjennomført en undersøkelse blant bedriftskunder som gir oppsiktsvekkende svar på hva kundene ønsker seg.

Det er bedriftskundene 3G-selskapene først satser på - disse vil i større grad ta seg råd til de dyrere telefonene og ha bruk for dataoverføringsmulighetene UMTS gir.

De 300 kundene er like oppsiktvekkende svar. Hele 89 prosent sier at det er bruk av epost som det viktigste. 70 prosent sier oppkobling til Internett og bedriftens intern-nett er prioritet nummer to.

Bare to av ti sier det er videotelefoni er viktig.

Til toppen