RESULTATERFINANS

Videoutleie over nett vokser fort

Videobutikken Film24.no håper at deres nett og postkassen-baserte system skal gi et pluss i år.

26. jan. 2004 - 12:45

Det å hente og levere videokassetter i videobutikken er gammeldags, men video-på-bestilling over Internett har likevel ikke kommet skikkelig i gang. Men det finnes en mellomting - DVD-leie gjennom posten. Dette utnytter Transact/Film24.no og amerikanske Netflix.

Utleie gjennom Internett og post er mulig på grunn av to faktorer: Uten boks veier to DVD-plater under 50 gram. Dermed koster det bare 8,50 kroner å sende en DVD over hele Norge. Med Internett får kunden valgt film uten å gå til en butikk.

Det er dessuten mye billigere å kopiere DVD-plater enn videokassetter. Dermed kan filmselskapene kopiere opp store antall og Transact kan leie ut til langt flere kunder samtidig.

Potensialet er enormt - amerikanske Netflix som startet opp i San Francisco, har nå 1,4 millioner kunder i hele USA. I San Francisco-området er hele seks prosent av alle husholdninger Netflix-kunder.

Film24.no åpnet i april i fjor og er nå kommet opp i full drift. Selskapet tilbyr nå sine kunder 2200 filmer. For en fast pris (149/179 kroner i måneden) bruker du Internett til å bestille så mye film du vil ha. Du får nye filmer nå du har sendt tilbake de forrige filmene du leide.

- Vi fungerer som en videobutikken - men med mye bedre utvalg, sier Knut Jonassen, daglige leder i Film24.no til digi.no.

Han vil ikke fortelle hvor mange kunder Film24.no har fått, men bekrefter at selskapet har passert fire siffer.

- Målet for 2004 er å få et fem sifferet antall kunder, sier Jonassen.

Han har fått inn to nye investorer. Både Jon Pran fra Møllergruppen, og Ingar Østby fra Northzone har investert privat i Transact/Film24.no.

Det er flere som synes ideen er god - svenske Brafilm.se arbeider ifølge Jonassen med å åpne i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.