Videre opp for Opticom

Opticom fortsetter sin bratte vekst på Oslo Børs, trolig takket være eierskapet i Fast Search and Transfer. Siden romjulen har kursen mer enn tredoblet seg.

Opticom fortsetter sin bratte vekst på Oslo Børs, trolig takket være eierskapet i Fast Search and Transfer. Siden romjulen har kursen mer enn tredoblet seg.

Fredagens IT-vinner er Opticom, som forsetter å stige sammen med sitt delvise datterselskap Fast Search and Transfer. Den unoterte Fast-aksjen har steget kraftig de siste månedene etter flere positive nyheter, blant annet etter at digi.no skrev at selskapet planlegger en ny internasjonal søketjeneste.

Opticom har siden romjulen steget nesten uavbrutt fra 55 kroner før den i dag endte opp på 172 kroner etter et hopp på nesten 14 prosent fra gårsdagens sluttkurs.

Også Nera gjorde et solid hopp på 7,6 prosent, delvis på grunn av oppkjøpsryktene som går og positive tall fra deres amerikanske konkurrenter. Nera inngikk dessuten i går en strategisk avtale med Telenor Satellite Services om leveranse aven jordstasjonsutstyr for utbygging av Inmarsats nye M4-system. Over to prosent av aksjene i Nera ble omsatt i løpet av fredag.

Merkantildata forsetter også oppover etter rykter i markedet om et svært hyggelig fjerdekvartal i Danmark. Snittestimatene for fjerdekvartal ligger på 420 millioner kroner, men det viskes i enkelte kroker om 460 millioner kroner. Kursen gikk opp nesten 1,7 prosent til 91 kroner i dag.

Hva oppgangen i Norman Data Defense skyldes er mindre klart. Markedet venter fremdeles på omstruktureringsplanen som legges frem 3. februar, men noen tror på bedre tider for antivirusleverandøren, som nylig scoret høyt - igjen - i en større antivirustest. Norman-aksjen har siden 15. januar klatret fra 7,70 kroner til 10,30 kroner i dag.

Tandberg Data la fredag frem resultatet for fjerde kvartal - tall som ledelsen ikke var fornøyd med. Det var åpenbart heller ikke markedet, som sendte ned aksjen med 3,4 prosent til 34 kroner i tett handling.

Dagens taper er Provida, som svinger sterkt. I går var det opp, i dag er det ned - nærmere bestemt med 5,5 prosent til 26 kroner.

Til toppen