BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vidvinklet flatskjerm fra Dell

Dell har kunngjort en flatskjerm for bordmaskinene i Dimension- og Optiplex-seriene. - Leseflaten på den 14,1 tommers skjermen tilsvarer en 16 tommers standardskjerm, forteller Kristian Martinsen i Dell Norge.

Eirik Rossen
23. sep. 1997 - 15:42

Dell anbefaler at skjermen brukes i en oppløsning på 1024 ganger 768 punkter, med en gjenoppfriskningsrate på 60 Hz. Gjenoppfriskningsraten kan økes til 75 Hz, uten at det går på bekostning av oppløsningen. Skjermen er til salgs fra i dag i USA, til 2.799 dollar.

- Den europeiske godkjennelsesprosedyren er i gang nå, sier Martinsen. - Alt vi har levert inn tidligere, er blitt godkjent, men det tar tid. Jeg venter at skjermen blir tilgjengelig i Norge i begynnelsen av november, og at prisen kan ligge rundt 18.000 til 19.000 kroner.

Skjermen benytter den samme lyssterke TFT-teknologien som i de dyreste bærbare PC-modellene. Ifølge Dell kan skjermen leses selv om synsvinkelen er 80 grader i forhold til skjermflaten.

Fordelen med skjermen er at den beslaglegger bare 40 prosent av bordarealet i forhold til en vanlig skjerm, og at den bare veier 5,4 kg. Dessuten er den fri for stråling og statisk elektrisitet. Skjermen skal kunne kalibreres direkte for å få fargene til å samsvare med en gitt fargeskriver.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.