Viiv-merket skal garantere enkelhet

Over nyttår kommer de første Intel-sertifiserte stue-PC-ene med det nye Viiv-merket.

Over nyttår kommer de første Intel-sertifiserte stue-PC-ene med det nye Viiv-merket.

I går kom den offisielle presentasjonen av den nye Intel-plattformen for stue-PC-er. På samme måte som Centrino-merket garanterer at bærbare PC-er kombinerer en spesiell prosessor med Intels WLAN-teknologi, skal Viiv-merket sertifisere at stue-PC-en inneholder en sammensetting av Intel-komponenter som borger for enkel bruk og allsidige egenskaper innen underholdning.

    Les også:

Intel insisterer på at Viiv skal uttales slik at det rimer med den amerikanske uttalen av «five».

Viiv-plattformen skal løse det Intel ser som den store utfordringen innen digital underholdning, det vil si kombinere PC-en med alt det andre utstyret vi bruker til å nyte musikk, bilder, video, kringkasting og spill. I tillegg til Viiv-merkede stue-PC-er, kan vi vente oss at mange andre typer utstyr også vil ønske å reklamere med at de er kompatible med Viiv.

Viiv-plattformen for stue-PC omfatter en tokjernet prosessor, et brikkesett, tilpasset programvare og kablet – ikke trådløst – nettverk.

Intels ansvarlige for Viiv-plattformen, Don MacDonald, beskriver i en pressemelding hvordan Viiv-plattformen er skapt fra grunnen av med tanke på «det digitale hjem», der brukerne brenner for ideen om «å kunne få tilgang til all slags innhold fra hvor som helst i boligen og på et antall apparater».

Viiv-PC-er skal komme i flere fysiske formater, lover Intel, fra bokser som likner på dagens DVD-spillere til mer tradisjonell innpakning. Alle skal leveres med fjernkontroll og lastes med Microsoft Windows Media Center Edition. Brukerne skal kunne foreta nedlastinger samtidig som de spiller eller ser film, og foreldre skal kunne se film eller tv uavhengig av at ungene spiller og nedlaster samtidig. Det er en av grunnene til at Viiv spesifiserer tokjernet prosessor.

En teknologi kalt «Intel Quick Resume» gjør at en Viiv-PC starter like raskt som en tv.

Plattformen krever 5.1 surround, med 7.1 som alternativ. Tv-tuner er også valgfri, og vil gi avansert funksjonalitet for opptak og visning av fjernsynsprogrammer.

Tilgang til innhold fra forskjellige steder i hjemmet innebærer at Viiv-plattformen må støtte langt mer avanserte hjemmenettverk enn det de fleste har i dag. Intel lover at spesielle veivisere skal gjøre det enkelt å sette opp både PC-en og andre apparater slik at det blir enkelt å kople ting sammen og få alt til å virke. Plattformprogramvaren omfatter også automatisk omformatering av for eksempel bilder, slik at de kan vises på ulike typer apparater.

De første Viiv-PC-ene skal komme på markedet i løpet av første kvartal 2006.

Til toppen