Vik-familien gjør nye nett-oppkjøp

Nettinvestoren Alexander Vik fortsetter oppkjøpsraidet. Nå går Vik-familien inn med en minoritetspost i infrastrukturselskapet Corechange.

Nettinvestoren Alexander Vik fortsetter oppkjøpsraidet. Nå går Vik-familien inn med en minoritetspost i infrastrukturselskapet Corechange.

- Corechanges teknologi kan spille en sentral rolle i det globale business-to-business-markedet, sier viseadministrerende direktør Gustav Vik i Xcelera.com. Xcelera.com har sammen med noen andre investorer

skutt inn 17,7 millioner dollar i Corechange Inc.

Gustav Vik mener Corechanges unike teknologi "vil revolusjonere måten informasjon hentes og presenteres for såvel kunder som leverandører, partnere, ledelse og ansatte".

Det Vik snakker om er Coreport - et produkt Corechange introduserte på markedet i august i fjor, og som enkelt forklart er et nettleserbasert portalprodukt som gir brukerne rask tilgang til all sin informasjon og sine applikasjoner og som er skreddersydd for den enkeltes behov (du kan laste ned en demoversjon her).

Corechange har allerede kapret sterke merkevarekunder som ABB, British Telecom, Credit Suisse First Boston, Ericsson og Volvo - for å nevne noen.

- Dette er en fortreffelig og strategisk viktig investering for oss, sier Alexander Vik, styreformann og CEO i Xcelera.com i en pressemelding.

Selskapet har tidligere investert i et selskap som på mange måter likner på Corechange: Mirror Image har utviklet en teknologi som kan samle 75 prosent av innholdet på Internett i egne "knutepunkter", som gjør at det går raskere å få tilgang til informasjonen på nettet.

Brødrene Gustav og Alexander Vik er i skrivende stund god for 48 milliarder kroner.

Bare i løpet av torsdag og fredag i forrige uke steg Vik-familiens papirformue med 20 milliarder kroner etter at Xcelera, ifølge Dagens Næringsliv (DN), fikk strålende attester i et nyhetsbrev som utgis av Georg Gilder - en mann som har opparbeidet seg en høy stjerne blant amerikanske IT-investorer.

Vik-familien eier 85 prosent av Xcelera.

For to uker siden uttalte Alexander Vik til DN at han trodde familiens formue ville øke til 200 milliarder kroner. Han nærmer seg målet.

Til toppen