Vikarbyrå leier ut indiske IT-eksperter

Adecco leverer utenlandsk IT-kompetanse, og betaler norsk lønn..

Adecco leverer utenlandsk IT-kompetanse, og betaler norsk lønn..

Det er ikke bare sekretærer og kontorstøttefolk bemanningsselskapet Adecco tilbyr sine kunder.

I et marked med sterk etterspørsel etter IT-hoder, har Adecco spesialiert seg på å levere IT-spisskompetanse til norske selskaper.

Mens de store globale selskapene som Accenture, IBM og Microsoft for lengst har satt ut sine IT-oppdrag, ønsker Adecco å hjelpe små og mellomstore bedrifter som har begrensede midler til å iverksette et helt offshore-apparat.

Det er først og fremst indere som Adecco henter inn, og lønnen skal være det samme som for nordmenn. Bemanningsselskapet har helt siden 2002 spesialisert seg på IT-og ingeniørnæringen, og Madhukar Rohatgi i Adecco tar stadig turer ned til India for å finne gode kandidater.

Lønnen skal være det samme som for nordmenn. Den største utfordringen er å få indere til å tilpasse seg norsk kultur og væremåte, skriver Computerworld.

Men språket blir etterhvert et stadig mindre problem, ettersom mange norske selskaper opererer med engelsk som forretningsspråk.

Adecco markedsfører Norge som et av de beste landene i verden med hensyn til livskvalitet og sosial trygghet, som er en viktig trigger for IT-eksperter fra lavkostland.

Bemanningsselskapet har tilsvarende erfaring fra byggeindustrien. Adecco har en egen skole i Polen, og tilbyr språkkurs til snekkere mot at de forplikter seg til å komme til norske entreprenørselskaper som har vært en stor suksess.

Til toppen