Viktig kontrakt for Opera i USA

Den norske nettleseren Opera er valgt som standard nettleser av Netier Technology, en ny og framgangsrike produsent av tynne klienter og tilhørende tjenere.

Den norske nettleseren Opera er valgt som standard nettleser av Netier Technology, en ny og framgangsrike produsent av tynne klienter og tilhørende tjenere.

Administrerende direktør Jon S. von Tetzchner i Opera Software AS sier til digi.no at det er vanskelig å fastsette noen verdi på avtalen. Etter kontrakten er det Opera som skal tilbys dersom Netiers kunder krever at tynne klienter skal leveres med en nettleser.

I en pressemelding sier Netier at Opera er valgt fordi denne nettleseren er raskest av alle uten at det går på bekostning av funksjonalitet.

Netiers tynne klienter har vakt oppsikt på det amerikanske markedet på grunn av sin ytelse. Toppmodellen NetXpress SL2000 kom best ut av en test hos Computer Reseller i november i fjor, sammen med IBMs RISC-baserte Network Station 1000, godt foran produsenter som Tektronix, Network Computing Devices og Wyse. Videosystemet til Netier ble betegnet som utslagsgivende.

Netiers tynne klienter er Windows-terminaler. Begge er Pentium-baserte ("Socket 7" i klokkefrekvenser mellom 180 og 300 MHz). Den enklere modellen SL1000 kjører 16 biters programvare gjennom en integrert utgave av Windows 3.1 og ICA-protokollen (Independent Computing Architecture) til Citrix. Toppmodellen kjører 32 biters programvare gjennom en integrert utgave av Windows NT 4.0 og tilbyr valget mellom ICA-protokollen og Microsofts egen terminal-protokoll RDP (Remote Display Protocol).

Opera vil kjøres i Flash-minne lokalt, sammen med ICA- eller RDP-klienten, RealPlayer og eventuell terminalemulering.

Begge Netiers tynne klienter er konstruert slik at de enkelt kan oppgraderes til fullverdige PC-er med harddisk, og kjøres under vanlig Windows 9x eller NT.

Såvidt vites er ikke Netier tilgjengelig i Norge ennå.

Til toppen