FORBRUKERTEKNOLOGI

Vil 10-doble USB-hastigheten

Stadig større datamengder gjør at Intel vil utvikle en langt raskere USB-utgave.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. sep. 2007 - 11:27

Intel kunngjorde i går at selskapet i samarbeid med flere andre teknologiselskaper har etablert en organisasjon som kalles USB 3.0 Promoter Group. Denne gruppen skal fremme utviklingen av en ny versjon av USB-teknologien (Universal Serial Bus) som i dag støttes av mange typer enheter, inkludert PC-er og mobiltelefoner.

Målet med den nye utgaven skal være å kunne overføre store filer og datamengder på langt kortere tid i dag. Man snakker da om filer på 25 GB og større. Med en tidobling av overføringshastigheten i forhold til USB 2.0, vil USB 3.0 kunne overføre innholdet på en HD DVD-plate på 27 GB i løpet av 70 sekunder, skriver selskapet i en pressemelding. Det er selvfølgelig betinget av at lagringsmediet også greier den samme hastigheten.

Dagens USB 2.0 er begrenset til en overføringshastighet på maksimal 480 Mbit/s.

Intel utvikler USB 3.0 i samarbeid med HP, Microsoft, NEC, NXP Semiconductors og Texas Instruments. Den nye utgaven skal være bakoverkompatibel med dagens USB-utstyr og tilby stort sett den samme funksjonaliteten. Men i tillegg til langt raskere overføringshastighet, skal spesifikasjonen også sikte mot lavere effektforbruk og en mer effektiv protokoll. Dessuten skal det legges til rette for optiske egenskaper.

Det er ventet at den endelige USB 3.0-spesifikasjonen vil være klar i første halvdel av 2008. Ansvaret vil da overføres til USB Implementers Forum, som promoterer USB i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.