BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil arrangere NM i programmering

Hvert år arrangeres programmeringskonkurranser for informatikkstudenter over hele verden. Hittil har norske lag bare vært med tre ganger, og nå vil universitetene i Oslo og Bergen gjøre kvalifiseringen til et norgesmesterskap i programmering.

Therese Werenskiold
17. nov. 1999 - 11:28

To lag på tre informatikk-studenter, henholdsvis fra Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen, har deltatt i en internasjonal programmeringskonkurranse i Nederland.

Det er den verdensomspennende interesseforeningen ACM (Assiciation for Computing Machinery) som arrangerer konkurransen. Foreningen ble etablert i 1947, og har arrangert studentkonkurranser i 24 år. - De begynte med hullkort-konkurranser, forteller Fredrik Manne som er førsteammanuensis ved UiB, Institutt for Informatikk.

De to norske lagene ble valgt ut etter lokale konkurranser ved universitetene. Det er første gang et lag fra Bergen er med, mens informatikkstudenter fra UiO har deltatt tre ganger tidligere.

Fredrik Manne.
Fredrik Manne.

- Vi (UiO og UiB) har planer om å gjøre kvalifiseringen til denne årlige konkurransen til en åpen programmeringskonkurranse for alle høyskole- og universitetsstudenter i Norge, med andre ord et norgesmesterskap i programmering, forteller Manne.

Han opplyser videre at nivået blant de beste studentene var forbløffende høyt, og laget fra Bergen kom på 20. plass av totalt 41 lag.

- Tross dette var det alt i alt en meget positiv erfaring. Vi fikk målt oss mot de beste informatikkstudentene i Norden, Benelux-landene, Nord-Tyskland og England uten at vi skjemte oss helt ut, sier Manne.

IBM sponser den internasjonale konkurransen i år, og finalen går av stabelen i Orlando i midten av mars neste år. Det er en enorm prestisje å vinne disse konkurransene, mener Manne.

- Å vinne den Nord-europeiske finalen er veldig bra, og å vinne den internasjonale finalen er kolossalt prestisjefylt. Foreløpig har nordmenn til gode å vinne begge disse finalene. Det er som oftest amerikanerne som vinner, sier Manne til digi.no.

Oppgavene lages av ACM-foreningsmedlemmer på lokalt plan.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.