Vil at telebransjen skal selge Google Apps

Vil at telebransjen skal selge Google Apps

Skal Google få bedriftene til å kaste ut Microsoft Office, må de først løse en stor utfordring.

Google er i dag den dominerende søkemotoren på internett, men selskapets ambisjoner strekker seg mye lengre enn det. Microsoft skjønte det ganske fort og Bill Gates identifiserte tidlig Google som en potensiell trussel mot hans selskaps dominerende markedsposisjon.

Google har bare såvidt begynt å tråkke inn på Microsofts hjemmebane. De har lansert Google Apps, en nettbasert kontorløsning rettet mot bedriftsmarkedet. Foreløpig er den ikke så omfattende, men den utvides stadig og fordi den er nettbasert har den noen konkurransefortrinn i forhold til Microsofts mer etablerte produkter. Et av de fortrinnene er at løsningene ikke krever installasjon og at Google står for driften.

    Les også:

Utfordringen for Google, og også andre aktører som leverer nettbaserte tjenester, er at de er helt avhengig av at nettet er oppe og går slik at kundene til enhver tid får tilgang til sine bedriftskritiske systemer. Det hjelper lite at serverparken går som den skal, hvis ikke kundene får kontakt med serverne.

Denne problemstillingen har Google tatt innover seg. I Sverige har de allerede startet samtaler med internettleverandører og webhotel for å se på hvordan de sammen kan sikre bedre tilgjengelighet for kunder som setter ut bedriftskritiske tjenester til Google.

- Med tanke på at alt er basert på Internett må operatørene være med på banen. Vi har allerede en tett dialog med operatører og webhotell, og de ser på det som en interessant løsning for å selge abonnement og tjenester, sier Fredrik Niklasson, sjef for Google Enterprise i Sverige, til IDG.se.

Niklasson vil ha på plass et samarbeid som gjør det mulig å tilby en garantert oppetid på kommunikasjonen fra kundene til Googles serverpark. Han ser for seg en mulig modell der kunder kjøper en samlepakke med Googles programmer og netttilkobling fra sin internettleverandør.

Til toppen