BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil at Telenor skal pålegges ADSL til fastpris

Tidligere statssekretær og eKoordinator i Stoltenberg-regjeringen, Tore O. Sandvik, mener at samferdselministeren bør pålegge teleaktørene å innføre fastpris på ADSL.

8. mai 2002 - 11:47
Samferdselsministeren bør viaPost- og teletilsynetgripe inn overfor
Telenorom de innfører tellerskritt på ADSL

Nærings- og handelsdepartementetTore O. Sandvikdigi.no

digi.no

Les sakene her:


"Post- og teletilsynet kan - som de har gjort i Storbritannia og Tyskland - pålegge Telenor å tilby ADSL til fastpris", skriver Sandvik videre og utdyper dette per telefon:

- Det vil være mulig for PT å pålegge alle aksessleverandørene å tilby ADSL til fastpris. Dette var et svært aktuelt tema da jeg var statssekretær og så vidt jeg vet har ikke Samferdselsdepartementet tatt stilling i denne saken, sier han.

Rådgiver ved informasjonskontoret i Samferdselsdepartementet, Guro Steine, sier til digi.no at de ikke kan ta stilling til noe som ennå ikke er mer enn en vurderingssak fra Telenor.

Hun viser videre til en rapport fra Post- og teletilsynet som ble lagt frem i fjor høst, som blant annet konkluderte med at det ikke fantes hjemmel i lovverket for å pålegge teleaktørene en fastprismodell.

Rapporten heter "Kartlegging av det norske internettmarkedet" og ble presentert i september 2001 på oppdrag fra Post- og teletilsynet. Det var konsulentselskapet PwC som hadde laget rapporten, som blant annet viste til andre land i Europa med slike fastprismodeller.

Storbritannia innførte såkalt bruksuavhengig prisingsmodell på oppringt internettaksess i mai 2000. AOL i Storbritannia gikik ut med et tilbud på ubegrenset bruksuavhengig Internett på 14,99 britiske pund i måneden fra september 2000. I mai 2001 hadde 35 prosent av husstander med Internett benyttet seg av fastpristilbudet.
Ulike prismodeller for bredbånd:
* Bruksuavhengig prising: Abonnentene betaler en fast pris per måned, uavhengig av bruken.
* Volumbasert prising: Kundene betaler for størrelsen av overført datamengde.
* Minuttbasert prising: Betaling per tellerskritt
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA



T-OnlineDeutsche Telekom







"En innføring av tellerskritt på bredbåndet, undergraver utviklingen av innhold. Vi har i det siste halvåret sett at innholdsleverandørene til nettet har begynt å produsere kvalitativt mye bedre innholdstjenester, og også utviklet bedre og bedre betalingsmetoder. Telenors grep kan sette denne positive utviklingen tilbake, om vi som bredbåndsbrukere igjen må begynne å tenke på om maskinen er online eller ikke. Telenor må ta sin del av samfunnsansvaret og stimulere til mer og bedre innholdsproduksjon til nettet, ikke bringe oss tilbake i tid."

NextGenTel









"PT vil anta at det ville være naturlig at Telenor ved et eventuelt pålegg om tilbud om bruksuavhengig Internettilgang, får dekket sine kostnader for bl.a. oppgradering av trafikkavhengig utstyr, samt gis anledning til å ta en rimelig fortjeneste".





"PT kan ikke ut i fra tilgjengelig materiale anbefale at bruksuavhengig prising innføres gjennom et regulatorisk påbud i Norge. I så fall bør problemer spesielt spørsmål om pris og kapasitetsproblemer vuderes nærmere. Som et generelt utgangspunkt vil likevel PT understreke at tilbyderne selv bør avgjøre om det er hensiktsmessig å tilby en slik prisingsmodell".
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.