Vil auksjonere bort Olav-statuen på nett

Netthandel-sjef Einar Øgrey Brandsdal tror billedhugger Knut Steen kan få en god pris for Olav-statuen.

Vil auksjonere bort Olav-statuen på nett

Netthandel-sjef Einar Øgrey Brandsdal tror billedhugger Knut Steen kan få en god pris for Olav-statuen.

I denne uken informerte Oslo kommune nokså overraskende at de ikke vil reise Knut Steens statue av kong Olav på Rådhusplassen.

Billedhugger Knut Steen har brukt seks år på å forme den 7,5 meter høye statuen. Den er blitt kritisert for å framstille kong Olav mer som enn diktator enn som en folkekjær konge.

Oslo kommune frasier seg alle rettigheter til statuen. Nå står nye beilere i kø.

Blant dem er auksjonsstedet Netthandelen.no. Einar Øgrey Brandsdal mener det allerede er et titalls kommuner som har meldt sin interesse for statuen. I tillegg har en privatperson bydd 200 000 kroner for statuen.

– Jeg tror billedhugger Knut Steen kan få en svært god pris for statuen på nettauksjon, forteller Øgrey Brandsdal til digi.no.

Foto: Knudsen

Billedhuggeren selv har uttalt at han ønsker å gravlegge statuen, men Øgrey Brandsdal vil nå ta kontakt med Steen for å få ham på andre tanker.

For Netthandelen auksjonerer nemlig ikke bare varer. To ganger har Netthandelen hatt ansvaret for landets TV-aksjoner i regi av NRK. I 2006 omsetter Netthandelen for i underkant av 300 millioner kroner.

– Statuen fortjener en skikkelig budrunde. Det er tross alt en statue av vår tidligere folkekjære konge, og det vil være mest troverdig om budrundene blir åpne og at alle får muligheten til å delta, sier Øgrey Brandsdal.

Ved siden av varer har Netthandelen auksjonert bort hytter, hus, leiligheter, kunst, mobilnumre, foredrag og dater.

Til toppen