Vil automatisere «helsesjekk» av regnskaper

Mamut skal tilby småbedrifter automatisK løsning som har vært forbeholdt store konsern.

Vil automatisere «helsesjekk» av regnskaper

Mamut skal tilby småbedrifter automatisK løsning som har vært forbeholdt store konsern.

Det norske programvareselskapet Mamut lever av å levere forretningsprogramvare til små- og mellomstore bedrifter i Europa.

Selskapet er først og fremst kjent for sine lokalt installerte programmer, men de har gjort en gradvis overgang til kombinasjonen av lokal og sentralisert programvare, det de og Microsoft kaller Software + Service.

Nå forteller selskapet om en ny samarbeidsavtale med britiske Validis, som utnytter denne kombinasjonen på en god måte.

Validis lager løsninger for automatiserte analyser av regnskaper, og Mamut har integrert Validis' løsning med sin Mamut Business Plattform.

- I dag er Mamut det eneste programvareselskapet rettet mot mindre virksomheter som kombinerer Software og Services på en måte som gjør at teknologien vår sømløst kan integreres med et komplett tilbud rettet mot mindre virksomheter, sier Stewart Holness, administrerende direktør i Future Route, eierselskapet til Validis.

Dermed kan Mamut-kunder foreta en automatisert «helsesjekk» av sine regnskap. Dette inkluderer avdekking av feil, avvik, mistenkelige transaksjoner, kontroll mot interne og eksterne regnskapsregler samt analysering av utviklingstrender i regnskapet.

- Partnerskapet med Validis gir alle våre kunder en unik mulighet til å validere regnskapene før disse presenteres internt, til ledergruppen, styret eller aksjonærer, eller eksternt ved rapportering til myndighetene eller finansielle institusjoner, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut.

Avviksanalysene vurderer hver enkelt transaksjon i henhold til historikk og eksisterende lov- og regelverk.

Mamut forteller at Validis vil bli sømløst integrert i Mamut Business Platforms teknologi med synkronisering mot en sentral database. Det skal gjøre det mulig å validere regnskapene online i løpet av noen få sekunder.

Selv om det er mye likt i hvert enkelt lands regnskapsregler, er det mye som må spesialtilpasses hvert enkelt land. Mamut har fått eksklusive rettigheter til å bruke løsningen i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Østerike og Spania, og de vil samarbeide med Validis med å tilpasse systemet for reglene i disse landene.

Algoritmene som brukes er laget med utgangspunkt i det som kalles induktiv logisk programmering. Det er et fagfelt som er basert på maskinlæring og kunstig intelligens.

Her kan du lese mer om algoritmene som Validis bruker.

Til toppen