Vil basere Eudora på Thunderbird-plattformen

Qualcomm skal heretter samarbeide med Mozilla om den videre utviklingen av e-postklienten Eudora.

Vil basere Eudora på Thunderbird-plattformen

Qualcomm skal heretter samarbeide med Mozilla om den videre utviklingen av e-postklienten Eudora.

Eudora var tidligere en svært populær e-postklient for både Windows og Mac, men har forsvunnet fra de flestes radar de senere årene. Det er ikke enkelt å selge en e-postklient i et marked hvor lignende klienter følger gratis med operativsystemene.

Qualcomm, et selskap som er mest kjent for mobilteknologi, står bak Eudora. I går annonserte selskapet at framtidige versjoner av Eudora vil være basert på den samme teknologiplattformen som Mozillas Thunderbird-program. Framtidige versjoner av Eudora vil tilbys gratis og være basert på åpen kildekode, men skal fortsatt støtte funksjonaliteten som gjør at Eudora fortsatt eksisterer.

Qualcomm og Mozilla skal samarbeide om å forbedre funksjonaliteten og brukervennligheten i både Eudora og Thunderbird.

Når åpen kildekodeversjonen av Eudora kommer i løpet av første halvdel av 2007, vil ikke det kommersielle produktet lenger videreutvikles eller selges. I perioden fram til dette, tilbys Eudora nå for 20 dollar med seks måneders teknisk support. Eksisterende supportforpliktelser vil oppfylt i sin helhet.

    Les også:

- Ved å benytte teknologiplattformen til Thunderbird som grunnlag for framtidige versjoner av Eudora, vil den få en viktig infrastruktur som tidligere versjoner har manglet. Dette inkludere en kryssplattform kodebase og en visningsmotor i verdensklasse, sier Steve Dorner, visepresident for teknologi i Qualcomms Eudora-gruppe, i en pressemelding.

- Vi er glade for å kunne ønske Eudora og dens millioner av brukere velkommen til åpen kildekodeverdenen, sier Frank Hecker, administrerende direktør i Mozilla Foundation.

- Denne innsatsen bør kunne berike teknologiplattformen til Thunderbird ytterligere og gi brukerne av begge produktene en rikere e-postopplevelse, sier Hecker.

Til toppen