Vil beskytte skrivere mot virus

Xerox inngår samarbeid med McAfee.

Også multifunksjonsskrivere trenger beskyttelse mot ondsinnet kode, minner Xerox oss om. Selskapet inngår nå et samarbeid med McAfee for å hindre angrep.
Også multifunksjonsskrivere trenger beskyttelse mot ondsinnet kode, minner Xerox oss om. Selskapet inngår nå et samarbeid med McAfee for å hindre angrep. (Bilde: digi.no)

Xerox inngår samarbeid med McAfee.

Xerox har innledet et samarbeid med antivirusleverandøren McAfee for å beskytte nettverkstilknyttede multifunksjonsskrivere mot skadelig kode, hacking og virus.

- Det fleste tror at det kun er pc-er som er utsatt for ondsinnede angrep. Men dette gjelder i høyeste grad også nettilkoblede skrivere, sier Jens Petter Ørjansen i Xerox Norge i en pressemelding.

Det har i årevis vært kjent at flerfunksjonsmaskiner – installert i virksomhetens interne infrastruktur som de ofte er – krever egne tiltak i forhold til informasjonssikkerhet.

Som ledd i det nye samarbeidet vil McAfee-verktøy nedfelles i kontrolleren på Xerox-skriverseriene WorkCentre og ColorQube.

Programvaren blir først tilgjengelig en gang i 2013, men skal da kunne motta varsler, spore opp og stanse angrep. Det er lagt opp til et automatisk regime som ifølge leverandører kan spare IT-avdelingen for ekstraarbeid.

- IT-administrator slipper å måtte følge med manuelt og selv iverksette mottiltak, sier Ørjansen.

    Les også:

Til toppen