Vil beskytte skrivere mot virus

Xerox inngår samarbeid med McAfee.

Vil beskytte skrivere mot virus
Også multifunksjonsskrivere trenger beskyttelse mot ondsinnet kode, minner Xerox oss om. Selskapet inngår nå et samarbeid med McAfee for å hindre angrep. Bilde: digi.no

Xerox har innledet et samarbeid med antivirusleverandøren McAfee for å beskytte nettverkstilknyttede multifunksjonsskrivere mot skadelig kode, hacking og virus.

- Det fleste tror at det kun er pc-er som er utsatt for ondsinnede angrep. Men dette gjelder i høyeste grad også nettilkoblede skrivere, sier Jens Petter Ørjansen i Xerox Norge i en pressemelding.

Det har i årevis vært kjent at flerfunksjonsmaskiner – installert i virksomhetens interne infrastruktur som de ofte er – krever egne tiltak i forhold til informasjonssikkerhet.

Som ledd i det nye samarbeidet vil McAfee-verktøy nedfelles i kontrolleren på Xerox-skriverseriene WorkCentre og ColorQube.

Programvaren blir først tilgjengelig en gang i 2013, men skal da kunne motta varsler, spore opp og stanse angrep. Det er lagt opp til et automatisk regime som ifølge leverandører kan spare IT-avdelingen for ekstraarbeid.

- IT-administrator slipper å måtte følge med manuelt og selv iverksette mottiltak, sier Ørjansen.

    Les også: