Vil bli Europas svar på Hotmail

Brukerne strømmer til gratis-e-posttjenesten Organizer.net. Det gjør også investorene, for nå bygger selskapet kontorer i de nordiske landene og England.

Brukerne strømmer til gratis-e-posttjenesten Organizer.net. Det gjør også investorene, for nå bygger selskapet kontorer i de nordiske landene og England.

Organizer.net, en norsk tjeneste som deler ut gratis e-post-kontoer, har opplevd en rakettvekst siden juletider. Oppmuntret av den plutselige økningen, planlegger nyansatt sjef Tom Hauge en rask nordisk ekspansjon.

I desember i fjor hadde selskapet 1,8 millioner sideoppslag, noe som har vokst til hele 4,5 millioner så langt i mars. Ifølge Hauge skyldes dette trolig både litt media-oppmerksomhet rundt selskapet og en ny og mer stabil løsning. Dette gjør Organizer.net til den største e-post-tjenesten i Norge, mener Hauge som tipper at de også har flere brukere enn Microsofts Hotmail.

- Forrige versjon av Organizer.net var ikke stabil nok. Med en ny Java-basert versjon har nok både gamle og nyere brukere merket høyere kvalitet og igjen brukt oss mer.

Organizer.net ble startet allerede i 1997 av Karsten Ersland fra EUnet. Siden har et jevnt sig av folk som ønsker seg en e-post-konto de kan nå over Internett bygget opp en brukerliste på 250.000. Men i fjor sommer kom investor-selskapet Segmentor på eiersiden og profesjonaliserte selskapet kraftig.

Segmentor med Norman-gründer Arthur Olafsen i spissen eier blant annet deler av digi.no.

Siden den gang har Organizer.net blitt en leverandør til flere nettsider som vil tilby sine lesere gratis e-post-konto. Blant annet har selskapet avtale med Dagbladet og Sense. Ifølge Hauge skiller Organizers løsning seg fra konkurrentene ved den lar deg samle flere e-post-kontoer, for eksempel en jobbkonto og en Hotmail-konto.

Det er som underleverandør at Organizer.net skal spre seg til de nordiske landene og til England. Selskapet er nesten ferdig med å oversette sin tjeneste til svensk, finsk, dansk og engelsk.

- Vi åpner en svensk tjeneste i april. For tiden jobber vi med å inngå avtaler med flere store svenske nettsider, forteller Hauge til digi.no.

For å finansiere den internasjonale veksten har selskapet hentet inn 20 millioner kroner fra eksisterende eiere, Wilhelmsen og kjendis-investoren Tore Aksel Voldberg. Emisjonen priser selskapet til 100 millioner kroner. Emisjonen gav også selskapet en ny fjær i hatten - i dag er første dag der selskapet er med på listen over aksjer i gråmarkedet.

Til toppen