Vil bli verdens mest miljøvennlige IT-bedrift

PC-produsentene kaster seg nå på miljøbølgen, og Dell har en svært ambisiøs plan.

Vil bli verdens mest miljøvennlige IT-bedrift

Ikke før Fujitsu Siemens Computer har fått publisert sin sak på digi.no, der de viser til flere miljømerker på sine produkter, kommer Dell med sine ambisiøse miljøplaner.

Med Michael Dell i spissen lanserte Dell i går en langsiktig og ambisiøs plan som skal gjøre Dell til verdens mest miljøvennlige IT-bedrift. Gjennom offentliggjørelsen av en rekke initiativer, blant annet at Dell forplikter seg til å redusere eget CO2-forbruk med 15 prosent innen 2012, og at prosjektet «Plant a Tree for Me» introduseres i Europa, skal selskapets målsetning om å være en karbonnøytral bedrift gjennomføres.

Dell er det første globale teknologiselskapet som gir kundene muligheten til å kompensere for utslipp av karbondioksid relatert til elektrisitetsforbruket fra PCen de kjøper. Når du kjøper en PC fra Dell får du muligheten til å donere tilsvarende 2 og 6 dollar for henholdsvis bærbare og stasjonære PCer.

Dell har også forpliktet seg til å redusere utslippet av Co2 gjennom et nytt «Zero Carbon Initiative», som ser på energiforbruket i alle Dells produkter muligheter for å kompensere for utslipp gjennom en PCs produksjon og liv.

Les mer om: