Vil bøtelegge Google

Amerikanske myndigheter mener giganten aktivt hindret etterforskning.

Vil bøtelegge Google
Google hentet ikke bare inn bilder av gater da de sanket informasjon til sin StreetView tjeneste. Nå får selskapet smekk av amerikanske myndigheter for ikke å ha samarbeidet. Bilde: Google

Amerikanske telemyndigheter, FCC, varsler om at de vil bøtelegge Google for å ha hindret etterforskningen av den såkalte Wi-Spy saken.

I 2010 startet amerikanske myndigheter etterforskning for å undersøke om nettgiganten brøt føderale telelover da de startet innsamling av informasjon i forbindelse med sin StreetView-tjeneste.

Denne helgen meldte amerikanske telemyndigheter at Google med vilje trenerte deres gjennomgang av hvilke data Google hentet inn i forbindelse med gatebilde-tjenesten, der det ble avdekket at nettgiganten overvåket åpne trådløse nettverk.

Ifølge Wall Street Journal fant ikke FCC grunnlag for å straffe Google for å ha «sniffet» på de åpne trådløse nettene, ettersom disse ikke er regulert av lovverket telemyndighetene håndhever. Men selskapet risikerer å få en skrape i lakken som følge av sin mangel på samarbeid med myndighetene.

Google får anledning til å svare på anklagene. Om de ikke vinner frem må de betale boten, som er satt til 25.000 dollar, i underkant av 150.000 kroner.

Les mer om: