Google hentet ikke bare inn bilder av gater da de sanket informasjon til sin StreetView tjeneste. Nå får selskapet smekk av amerikanske myndigheter for ikke å ha samarbeidet.
Google hentet ikke bare inn bilder av gater da de sanket informasjon til sin StreetView tjeneste. Nå får selskapet smekk av amerikanske myndigheter for ikke å ha samarbeidet. (Bilde: Google)

Vil bøtelegge Google

Amerikanske myndigheter mener giganten aktivt hindret etterforskning.

Amerikanske telemyndigheter, FCC, varsler om at de vil bøtelegge Google for å ha hindret etterforskningen av den såkalte Wi-Spy saken.

I 2010 startet amerikanske myndigheter etterforskning for å undersøke om nettgiganten brøt føderale telelover da de startet innsamling av informasjon i forbindelse med sin StreetView-tjeneste.

Denne helgen meldte amerikanske telemyndigheter at Google med vilje trenerte deres gjennomgang av hvilke data Google hentet inn i forbindelse med gatebilde-tjenesten, der det ble avdekket at nettgiganten overvåket åpne trådløse nettverk.

Ifølge Wall Street Journal fant ikke FCC grunnlag for å straffe Google for å ha «sniffet» på de åpne trådløse nettene, ettersom disse ikke er regulert av lovverket telemyndighetene håndhever. Men selskapet risikerer å få en skrape i lakken som følge av sin mangel på samarbeid med myndighetene.

Google får anledning til å svare på anklagene. Om de ikke vinner frem må de betale boten, som er satt til 25.000 dollar, i underkant av 150.000 kroner.

Til toppen