TELEKOM

Vil bøtelegge omstridt mobilselskap

Mangler kan sette liv og helse i fare, sier Post og teletilsynet.

20. juli 2010 - 12:35

Det britiske mobilselskapet Lycamobile kan måtte betale 20.000 kroner daglig i bøter fordi de ifølge Post- og teletilsynet (PT) har mangler som kan sette liv og helse i fare.

PT varsler Lycamobile om daglig tvangsmulkt på 20.000 kroner og overtredelsesbot fra 1. august. Bakgrunnen er at selskapet ifølge tilsynet ikke oppfyller kravet om overføring av geografisk lokalisering av nødanrop til nødetatene.

«Manglende oppfyllelse av kravet til opprinnelsesmarkering kan medføre fare for liv og helse. En automatisk overføring av navn og adresse er spesielt viktig dersom personen som er i nød har vanskelig for å forklare hvor vedkommende befinner seg», skriver PT.

Ifølge tilsynet ble det allerede i mai gitt beskjed til Lycamobile om at selskapet ikke innfridde kravene. Mobiloperatøren har sagt at de vil være i stand til å oppfylle kravet innen 30. juli.

I november i fjor ga Post- og teletilsynet Telenor tillatelse til å stenge tjenestene de leverte til mobilselskapet Barablu. Barablu solgte sine kontantkort under navnet Lycamobile, men på grunn av langvarig mislighold av økonomiske forpliktelser overfor Telenor, ble tjenesten stengt. (©NTB)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.