Vil bruke 3D i kampen om studentene

UiO jakter på 30 millioner kroner til spill som kan fange opp studenter til realfag.

Vil bruke 3D i kampen om studentene

UiO jakter på 30 millioner kroner til spill som kan fange opp studenter til realfag.

Idéskaperne Erlend Arge og Morten Dæhlen jakter nå på 30 millioner kroner for å få fullfinansiert et 3D-spill som kan bidra til å rekruttere studenter til realfag ved UiO i 2010.

Erlend Arge jobber på heltid med prosjektet, mens Morten Dæhlen er instituttleder og professor ved Institutt for informatikk. Arge og Dæhlen har inngått en avtale med Utdanningsetaten i Oslo kommune om å utvikle spillet.

Ønsket er at det skal bli mulig å utvikle et spill der elever kan sitte hjemme og gå på et virtuelt besøk til en forsker og stille spørsmål om faget, for så å finne ut om de vil satse på en karriere som for eksempel sosialantropolog eller en annen karriereveg, forteller prosjektleder Erlend Arge og styreleder Morten Dæhlen til UiO.

I den tredimensjonale spillverden «World Beside» får elevene i oppgave å løse klimaproblemer på egen hånd. I framtiden kan spillet utvikles til å bli et redskap for å rekruttere studenter til realfag ved UiO.

Planen er å ha laget en virtuell modell av hele Universitetet i Oslo innen 2011.

Utviklingen av teknologien er delvis gjort ved Universitetet i Oslo og Simula-senteret. Etter planen skal «World Beside» være klar til bruk for alle videregående skoler i januar 2009.

Til toppen