Vil bruke BankID mot offentlig sektor

Banknæringen vil at folk skal kunne bruke BankID som alternativ til MinID.

15. mars 2010 - 12:15

Tilgangen til nettjenester fra offentlig sektor krever at man legitimerer seg. Legitimeringen håndteres av en felles plattform for bruk av elektronisk ID i offentlig sektor, kalt ID-porten. Den statlige MinID 3.0, som ble lansert 26. november i fjor, skulle bare være den første av flere alternative elektroniske ID-er til bruk i ID-porten, mot tjenester som Posten, Skatteetaten, Nav, Brønnøysundregistrene med mer.

Ved lanseringen av MinID presiserte direktør Hans Christian Holte i Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) at det skulle arbeides for å tilrettelegge andre løsninger for elektroniske ID til ID-porten. Difi var på det tidspunktet i dialog med BankID, Buypass og Commfides.

I dag melder BankID at de på vegne av norsk banknæring har levert et tilbud til Difi for tilknytning til ID-porten.

BankID har i dag 2,3 millioner brukere, og ble i februar i år anvendt i 22,3 millioner transaksjoner, tilsvarende rundt 800 000 per dag.

– Vi ønsker å invitere Difi til et samarbeid med en samlet banknæring om videreutviklingen av tjenester for bruk av våre eID-løsninger i offentlig sektor. Vi håper på positiv respons på vårt tilbud, sier daglig leder Semming Austin i BankID Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.