Vil bruke BankID mot offentlig sektor

Banknæringen vil at folk skal kunne bruke BankID som alternativ til MinID.

Tilgangen til nettjenester fra offentlig sektor krever at man legitimerer seg. Legitimeringen håndteres av en felles plattform for bruk av elektronisk ID i offentlig sektor, kalt ID-porten. Den statlige MinID 3.0, som ble lansert 26. november i fjor, skulle bare være den første av flere alternative elektroniske ID-er til bruk i ID-porten, mot tjenester som Posten, Skatteetaten, Nav, Brønnøysundregistrene med mer.

Ved lanseringen av MinID presiserte direktør Hans Christian Holte i Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) at det skulle arbeides for å tilrettelegge andre løsninger for elektroniske ID til ID-porten. Difi var på det tidspunktet i dialog med BankID, Buypass og Commfides.

I dag melder BankID at de på vegne av norsk banknæring har levert et tilbud til Difi for tilknytning til ID-porten.

BankID har i dag 2,3 millioner brukere, og ble i februar i år anvendt i 22,3 millioner transaksjoner, tilsvarende rundt 800 000 per dag.

– Vi ønsker å invitere Difi til et samarbeid med en samlet banknæring om videreutviklingen av tjenester for bruk av våre eID-løsninger i offentlig sektor. Vi håper på positiv respons på vårt tilbud, sier daglig leder Semming Austin i BankID Norge.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.