Vil bruke kunstig intelligens for et grønnere mobilnett

Telenor tar med to års data for tusen basestasjoner til forskere som i en uke skal finne ut om de kan spare strøm ved bruk av kunstig intelligens.

Radioaksessen i mobilnettet står i utgangspunktet påslått, også når det ikke er noen kunder koblet til basestasjonen. Nå forsker Telenor på hvordan de kan forutsi når det lønner seg å slå av nettet for å spare strøm.
Radioaksessen i mobilnettet står i utgangspunktet påslått, også når det ikke er noen kunder koblet til basestasjonen. Nå forsker Telenor på hvordan de kan forutsi når det lønner seg å slå av nettet for å spare strøm. (Håvard Fossen)
EKSTRA

Telenor tar med to års data for tusen basestasjoner til forskere som i en uke skal finne ut om de kan spare strøm ved bruk av kunstig intelligens.

Direktør for kunstig intelligens i Telenor, Astrid Undheim, leder en gruppe i selskapet som har jobbet med temaet, blant annet i Danmark. De valgte å levere inn en beskrivelse av utfordringen til mobilorganisasjonen GSMAs «Global AI Challenge 2019». Telenors forslag til utfordring for kunstig intelligens, er ett av fire som ble antatt og som forskere og studenter ved The Alan Turing Institute i London skal kaste sine akademiske krefter på fra mandag 2. til fredag 6. september. Resultatene blir presentert på GSMAs konferanse MWC i Los Angeles i oktober.

månedlig

Kr 235
Kr 59 per uke
Kjøp
Én måned gratis
Juletilbud: 700 kr i rabatt første år. Som Ekstra abonnent får du tilgang til 45 eksklusive saker hver uke.
* Tilbud og kampanjer kan ikke kombineres med andre rabatter.
Ubegrenset tilgang til tu.no og digi.no | Historisk arkiv: Teknisk Ukeblad fra 1854 til i dag | Rabatt på konferanser
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Abonnementet autofornyes og kan sies opp når som helst.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på ekstra@tu.no
Til toppen