Vil bruke WirelessUSB til raske tastaturer

Tastaturprodusenten NMB Technologies har tatt i bruk en relativt ny, trådløs teknologi for å kunne tilby rimelige, interferensfrie styreenheter og tastaturer med rask responstid.

De aller fleste trådløse mus og tastaturer har svakheter - enten er de for trege i oppfattelsen, de koster for mye eller så kan ikke flere brukes i de samme lokalene uten fare for interferens.

    Les også:

NMB Technologies, trolig verdens største produsent av tastaturer til OEM-kunder, har inngått en avtale med Cypress Semiconductor om å ta i bruk sistnevntes WirelessUSB-teknologi i trådløse mus, tastaturer og styrespaker for spill.

digi.no skrev om WirelessUSB i november i fjor, noe du kan lese i denne artikkelen.

- WirelessUSB er en teknikk som er rimelig og lett å installere og å ta i bruk. Vi er overbevist om at den vil øke etterspørselen etter trådløse mus og tastaturer, sier Norm Taffe, sjef for Cypress Semiconductors trådløse produkter, i en pressemelding.

Han forteller videre at dagens teknikk har en del problematiske begrensninger og ikke passer for spillkonsoller. Samtidig mener han at Bluetooth er for dyr og overkvalifisert i denne sammenhengen.

- WirelessUSB har den riktige kombinasjonen av raskhet, lav effekt og kostnadseffektivitet som våre kunder krever, sier Chuck Fauble, teknologidirektør i NMB Technologies tastaturdivisjon, i den samme pressemeldingen.

- Vår strategi er å tilby denne teknikken som en viktig del av vårt trådløse produktprogram. Vår målgruppe er OEM-produsenter innen PC- og hjemelektronikkmarkedet, avslutter han.

Til toppen