Vil bunte Athlon 64 med hovedkort

Ledende hovedkortprodusenter i Taiwan forhandler nå med AMD om å få bunte hovedkort med den kommende Athlon 64-prosessoren.

Ledende hovedkortprodusenter i Taiwan forhandler nå med AMD om å få bunte hovedkort med den kommende Athlon 64-prosessoren.

Flere av de store hovedkortprodusentene i Taiwan, blant annet Asustek, MSI og Gigabyte, planlegger ifølge Digitimes å kjøpe Athlon 64-prosessorer direkte fra AMD for å selge dem sammen med selskapenes hovedkort.

Årsaken skal være frykt for underleveranser av de nye prosessorene fra AMD. Sistnevnte skal lansere Athlon 64 den 23. september i år.

    Les også:

Noen endelig avgjørelse er ikke tatt av hovedkortprodusentene, men AMD sier til Digitimes at selskapet ser positivt på henvendelsene.

Hvis hovedkortprodusentene virkelig begynner å selge buntede pakker bestående av hovedkort og Athlon 64, vil selskapene rette seg mot høyende-markedet på grunn av de relativt høye prisene.

Ifølge Digitimes vil den rimeligste Athlon 64-prosessoren, 3200+, koste 416 dollar per enhet, mens en mer avansert utgave vil koste over 600 dollar. Prisen på hovedkort basert på K8T800-brikkesettet fra VIA Technologies ventes å koste sluttbrukerne omtrent 160 dollar.

Til toppen