Vil bygge fiber i Trøndelag og Nordland

Utbygging av et sjøkabelprosjekt vil mer enn doble dagens fiberkapasitet i Sør og Nord-Norge.

Utbyggingen av det som er Norges største sjøkabelprosjekt startet i fjor sommer og ventes ferdig i mars måned i år. Kabelen vil mer enn doble dagens fiberkapasitet mellom Sør- og Nord-Norge. Total kabellengde vil være cirka 1000 km og kabelen vil gå innom totalt 25 tettsteder og byer langs kysten, blant annet; Narvik, Lødingen, Oppeid, Bodø, Ørnes, Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund, Rørvik, Ørlandet. Rissa og Trondheim.

Det er Statnett og KystTele som har etablert et langsiktig samarbeid. Statnett inngikk i går avtale med KystTele om å bli deleier i Polarsirkelkabelen, en fiberkabel som KystTele har lagt i havet lang kysten av Trøndelag og Nordland, står det i en pressemelding.

Dette er en strategisk viktig avtale for utviklingen av Statnetts IKT-infrastruktur. I tillegg får selskapet forbedret informasjonsutvekslingen mellom seg og de lokale energiselskapene.

- Det er viktig for KystTele å få med en solid samarbeidspartner i utviklingen av fibernettet langs kysten, uttaler daglig leder i KystTele Roar Eriksen. Vi ser også mulighet for at vi i fremtiden kan gå sammen om å tilkoble andre områder til denne kabelen, sier Eriksen.

Til toppen