Vil bygge nytt SAP-hus i Norge

Kraftleverandørene skal sikre levebrødet.

Øyvind Stensby blir norgessjef for Segmenta Consulting og håper på opptil 30 SAP-konsulenter innen 2010.
Øyvind Stensby blir norgessjef for Segmenta Consulting og håper på opptil 30 SAP-konsulenter innen 2010.

Kraftleverandørene skal sikre levebrødet.

Alle norske hjem skal få nye, avanserte strømmålere innen 2013. De gamle mekaniske målerne vil bli erstattet av dataterminaler med helt ny funksjonalitet.

Prosjektet blir trolig Norges største IT-prosjekt, med etablering av et helt nytt IP-nett. Prisen er anslått til ti milliarder kroner.

Det er dette markedet det nystartede selskapet Segmenta Consulting vil ha sin del av.

- Vi skal bygge opp et nytt SAP-hus her i Norge med fokus på energi og forsyning, farmasi og det offentlige marked, forteller Øyvind Stensby som er ansatt som norgessjef for Segmenta Consulting.

En kraftleverandør er ikke lenger hva det tradisjonelt var. I dag leverer energiselskaper alt fra energi til bredbånd og innholdstjenester. Det setter krav til forretningskritiske løsninger som CRM, fakturahåndtering og logistikkverktøy.

Det er cirka 20 kraftselskaper med omsetning på mer enn 400 millioner kroner som Segmenta gjerne vil få innpass hos. I tillegg finnes det et 40 talls selskaper innenfor kraftbransjen som kan være aktuelle for såkalte «hosting» løsninger. Det vil si at Segmenta sammen med samarbeidspartnere drifter og forvalter løsninger for kunden.

Stensby har lang erfaring som SAP-konsulent og har tidligere jobbet i Cap Gemini.

- Segmenta ser for seg opptil 30 SAP-konsulenter innen 2010 på det norske markedet. Norge har tradisjonelt vært i underskudd på SAP-konsulenter og det har versert så store tall som 400 i minus.

Med finanskrisen tror Stensby at bransjen har skilt ut «cowboyene»av SAP-konsulenter og det er en bedre balanse.

- Til og med SAP-konsulenter kan merke at bransjen vegrer seg for å gå i gang med store prosjekter. Det positive med å etablere seg nå er at vi lettere vil få tilgang på de gode hodene, sier han til digi.no.

For ett år siden var dette nærmest en umulighet i et støvsuget marked.

Segmenta starter ikke helt på bar bakke. Morselskapet holder til i Danmark og ble etablert i 2000.

- Vi har allerede opparbeidet oss erfaring innen dette segmentet over flere år og vet hva vi skal slå i bordet med, sier konsernsjef Lars Damgaard i Segmenta Danmark til digi.no.

Segmenta har et offshoreselskap i Vietnam med 22 SAP-konsulenter. Programmering og utvikling vil i stor grad bli satt ut her som vil koste halve prisen av hva en indisk utvikler tar, mener Stensby.

Av 85 millioner mennesker utdannes det 20.000 ingeniører i Vietnam hvert år. 70 prosent av befolkningen er under 30 år som er sultne på å vokse og å gjøre karriere.

- Det skjer vanvittig mye i Vietnam nå. Vi ser at mange store IT-selskaper flytter sine virksomheter dit blant annet Google, forteller Stensby.

Segmenta har ambisiøse mål. Det antas at det i dag er rundt 600 SAP-konsulenter i Norge og Segmenta tar sikte på å bli den fjerde største aktøren innen få år.

Til toppen