Vil bygge Yahoo! for det mobile internettet

- Vårt fremste mål for tjenesten er å gjøre WAP og andre trådløse Internett-tilkoblinger enklere å bruke verden over, sier redaktør for WAP.com, Tellef Øgrim som hevder han er en slave av brukerne.

Den tidligere Dagens Næringslivs-journalisten Tellef Øgrim har kastet seg ut i den trådløse verden for å gjøre revolusjon. Med et sterkt merkenavn og norske investorer i ryggen leder han en engelskspråklig WAP-guide med forgreininger ut i verden.

Øgrim tar på seg et ansvar for å gjøre WAP kjent, blant annet i det amerikanske markedet der WAP slett ikke er en del av det daglige nettvokabularet.

- Vi har troen på at WAP vil drive frem av seg selv, og vi kommer absolutt ikke til å ta på oss all æren for at dette vil skje. Vi tror dette uansett vil gå veldig kjapt i et marked som USA, sier Øgrim som allerede har skaffet seg en samarbeidspartner på østkysten av USA.

Øgrim leder en engelskspråklig tjeneste hvor han har gjort avtaler med journalister i Sverige, Storbritannia, Tyskland, Australia og USA. Bak tjenesten står det norske selskapet Wapfactory der blant annet Øystein Stray Spetalen er en av investorene.

- At vi har en engelskspråklig tjeneste vil ikke nødvendigvis bety at vi blir benyttet i alle land, mener han. Derfor blir det viktig for WAP.com også å bygge lokale kontaktpunkter i forskjellige regioner.

- Vi snakker mye om at vi kan bli Yahoo! for det mobile internettet, sier han til digi.no

PÅ WAP.coms websider, som til forveksling ser ut som en hvilket som helst annen Internett-portal med indekserte kategorier, vil brukerne kunne finne en oversikt over tilgjengelige WAP-tjenester og en løpende nyhetstjeneste som følger utviklingen av det mobile Internett.

- WAP er et nytt kikkhull mot Internett. Det som betyr noe for WAP-brukerne er at det de finner er verdifullt for dem, understreker Tellef Øgrim.

Interessen for WAP.com er stor. Før lanseringen i forrige uke, registrerte over 15.000 unike brukere seg på WAP.com's nyhetstjeneste.

- Dialogen med markedet skal sikre en tjeneste som til enhver tid tjener brukernes interesser. Vi er kritiske til mange av tjenestene som blir presentert på nettet og vil være brukernes fremste kvalitetskontroll, sier Øgrim.

Og fortsetter:
- På mange måter er WAP.com en slave av brukerne. Derfor må vi hele tiden jobbe hardt og ligge foran for at flest mulig får utbytte av sin wap-terminal, mener han.

Til toppen