Vil bytte ut betalingskort med mobiltelefon

DnB Nor, Telenor og MasterCard har en løsning de vil la nordmenn prøve til våren.

Vil bytte ut betalingskort med mobiltelefon
Bilde:

DnB Nor og Telenor, ved Telenor Nordic og Telenor Research and Innovation, samarbeider med MasterCard World Wide om å legge til rette for «kontaktløse» betalinger ved hjelp av mobiltelefonen gjennom en løsning kjent som MasterCard «PayPass», heter det i en pressemelding.

PayPass bygger på en trådløs teknologi som kan tilrettelegges for blant annet mobiltelefoner og betalingskort. DnB Nor og Telenor vil prøve ut en PayPass-løsning for mobiltelefoner hos forbrukere og butikker på «strategiske knutepunkter» i Oslo Sentrum fra første halvår 2008. Hensikten er å lære mer om hvordan norske bank- og mobilkunder opplever betalings løsninger basert på mobiltelefon.

Utprøvingen vil være den første i sitt slag i Norden, og blant de første i verden basert på standardiserte komponenter, heter det.

PayPass er i praksis MasterCards variant av en teknologi kjent som NFC for «Near Field Communication», der to enheter bruker aktive RFID-brikker til å utveksle data. NFC lar enhetene opprette kontakt på under en tidels sekund, og utveksle data i opptil 424 kb/s over svært korte avstander, ikke mer enn 10 centimeter.

Bildet viser i prinsippet hvordan betaling over PayPass skal skje: Transaksjonen vises på mobiltelefonens skjerm, og krever en godkjenning fra brukeren, med PIN-kode.

MasterCard har arbeidet med å utvikle PayPass siden 2003. Bakgrunnsinformasjon er lagt ut på nettet, se MasterCard PayPass.

    Les også:

;