TELE-KOMMUNIKASJON

Vil bytte ut betalingskort med mobiltelefon

DnB Nor, Telenor og MasterCard har en løsning de vil la nordmenn prøve til våren.

DnB Nor og Telenor, ved Telenor Nordic og Telenor Research and Innovation, samarbeider med MasterCard World Wide om å legge til rette for «kontaktløse» betalinger ved hjelp av mobiltelefonen gjennom en løsning kjent som MasterCard «PayPass», heter det i en pressemelding.

PayPass bygger på en trådløs teknologi som kan tilrettelegges for blant annet mobiltelefoner og betalingskort. DnB Nor og Telenor vil prøve ut en PayPass-løsning for mobiltelefoner hos forbrukere og butikker på «strategiske knutepunkter» i Oslo Sentrum fra første halvår 2008. Hensikten er å lære mer om hvordan norske bank- og mobilkunder opplever betalings løsninger basert på mobiltelefon.

Utprøvingen vil være den første i sitt slag i Norden, og blant de første i verden basert på standardiserte komponenter, heter det.

PayPass er i praksis MasterCards variant av en teknologi kjent som NFC for «Near Field Communication», der to enheter bruker aktive RFID-brikker til å utveksle data. NFC lar enhetene opprette kontakt på under en tidels sekund, og utveksle data i opptil 424 kb/s over svært korte avstander, ikke mer enn 10 centimeter.

Bildet viser i prinsippet hvordan betaling over PayPass skal skje: Transaksjonen vises på mobiltelefonens skjerm, og krever en godkjenning fra brukeren, med PIN-kode.

MasterCard har arbeidet med å utvikle PayPass siden 2003. Bakgrunnsinformasjon er lagt ut på nettet, se MasterCard PayPass.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.