JUSS OG SAMFUNN

Vil danne Norske Nettsteders Landsforbund

Arbeidsgruppen som har jobbet for å komme i mål med en statistikkinnstilling til nett-Norge, satser på å danne en ny interesseorganisasjon for innholdsleverandører på web

Herman Berg
26. mars 1998 - 12:59

Ifølge leder av arbeidsgruppen, Niels Røine fra VG Nett, har det ikke bare blitt diskutert statistikk blant de 11 ulike aktørene som har vært samlet i nettarbeidet. Gruppen har fungert som et slags uoffisielt internettforum for norske nettaktører, og blant annet diskutert andre muligheter for samarbeid.

Ett av forslagene har vært å formalisere nettsamarbeidet og danne en forening kalt Norske Nettsteders Landsforbund. Arbeidsgruppen har i sin innstilling bedt om et mandat til å starte allerede i forbindelse med det nåværende samarbeidet. Derfor satser gruppen på å sette sammen en undergruppe som får ansvaret for å komme fram til statutter, mål og organisering for et slikt forbund.

Røine understreker imidlertid at dette foreløpig er et forslag og at det slett ikke er sikkert at dette eksempelvis blir det endelige navnet.

I arbeidsgruppen har det sittet representanter fra VG, SOL, Bergensavisen, Aperitif, Telecom, ANFO, Nettavisen, digi.no, MediaCom (medieformidlerne), NRK og TV 2. Disse har representert hver sine spesielle områder, mens representanter fra analyseinstituttene og internettleverandørene (aksess) ikke var med.

KDL representerer de ikke tilstedeværende aksessleverandørene.

- Jeg synes det er en god idé. Vi i KDL har en snever definisjon. Vi er aksessleverandørenes organisasjon. Hvis vi skulle gå på innholdssiden, ville det spenne for vidt, sier generalsekretær Per Morten Hoff i KDL og illustrerer det med at SOL ikke lenger oppfyller kravene til medlemskap.

Men det gjør det nye teknologiselskapet SOL System.

- Det teknologiske selskapet som nå er skilt ut av SOL blir nytt medlem. Det er i tråd med vår definisjon av hvem som kan være medlem, sier Hoff.

Han mener det er positivt at det kan stables på beina en organisasjon for innholdsleverandørene og mener det er et stort behov for det i et nytt medium.

- Det er mange uavklarte aspekter som må diskuteres. Det er også viktig at KDLs internettforum har dratt i gang prosjekter som nettstatistikker og etikk på nettet, sier Hoff, som regner med at de to organisasjonene eventuelt vil være saklig uenige på visse områder, mens det er viktig at det samarbeider på andre, som for eksempel etikk og Internett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.