Vil diskutere Vista med Symantec og McAfee

Microsoft har avtalt samtaler med Symantec og McAfee om tilgang til kjernen i Vista.

Vil diskutere Vista med Symantec og McAfee

Microsoft har avtalt samtaler med Symantec og McAfee om tilgang til kjernen i Vista.

De store IT-sikkerhetsselskapene, særlig Symantec og McAfee, er misfornøyd med måten Microsoft legger opp sikkerhetsordninger i Vista på. De krever spesielt å tilgang til kjernen i 64 biters Vista på samme måte som de i dag har til 32 biters Vista. De ønsker også å kunne innrette sine løsninger slik at brukeren gis anledning til å slå av varsler sendt av en ny sikkerhetsmekanisme i Vista, kalt Windows Security Center. Microsoft lovet tidligere denne uka å åpne Vista-kjernen, men Symantec og McAfee sier de ennå ikke har fått noen henvendelse.

    Les også:

Ifølge News.com har Microsoft invitert McAfee, Symantec og andre til en briefing i dag for å diskutere programmeringsgrensesnitt som kan innfri deres krav.

De skal allerede ha mottatt informasjon om hvordan de slå av varsler fra Windows Security Center. Briefingen kommer følgelig i hovedsak til å dreie seg om «PatchGuard», teknologien som skal holde fiendtlig kode unna kjernen i Vista, og som sikkerhetsselskapene må kunne komme seg forbi dersom de skal være i stand til å levere adekvat sikkerhet til Vista-brukere.

Saken er viktig for Microsoft, fordi de er under press fra EU-kommisjonen som har varslet nye straffereaksjoner dersom selskapet ikke endrer praksisen med å bruke Windows-monopolet til å fordreie konkurransevilkårene i markeder der de i dag står svakt. I dag er IT-sikkerhetsmarkedet et marked der Microsoft står svakt.

Microsoft har tidligere forsvart ordningen med PatchGuard og Windows Security Center.

Endringen i selskapets standpunkt kommer forholdsvis seint. Det virker klart at programmeringsgrensesnittene som skal etterkomme konkurrentenes krav, ikke vil komme tidsnok til å virke mot Vista-versjonen som leveres til forretningskunder i november og til forbrukere over nyttår. Det innebærer at Symantec og McAfee vil måtte vente til en oppdatering, for eksempel en «service pack», for at kravene deres skal kunne innfris i praksis.

En talsperson for McAfee sier til News.com at dette er uakseptabelt.

Til toppen