Vil dokumentere "billigst"-påstander

Chess svarer på kravene fra Forbrukerombudet om dokumentasjon på at selskapet er billigst på mobiltjenester.

Chess svarer på kravene fra Forbrukerombudet om dokumentasjon på at selskapet er billigst på mobiltjenester.

Forbrukerombudet sendte den 28. juni en henvendelse til mobiloperatøren Chess om at selskapet innen 1. august må fremlegge dokumentasjon på at selskapet er billigst på mobiltelefoni, slik som reklamebudskapet til selskapet sier.

- Dette er ikke nytt skyts. Vi skal sende dem et titalls uavhengige pristester som er foretatt det siste halvannet år, sier Ole Norstad, salgsdirektør i Chess, i en pressemelding.

Selskapet ble klaget inn til Forbrukerombudet tidligere i juni av Telenor. Forholdene gjelder påstanden om at Chess er billigst på mobil og at forbrukere som inngår abonnementsavtale med Chess.

Norstad sier videre at slike påstander kommer en gang i blant, og at de alltid er like løse. Han viser til at selskapets tjenester stadig vinner pristester, senest den 3. juli i Bergens Tidende. Om dette er en representativ test, er en annen sak. Den sammenligner bare prisene til Chess med prisene til Netcom og Telenor.

Norstad bedyrer at selskapet til enhver tid bestreber å holde prisene lavere enn konkurrentenes tilbud som hele tiden dukker opp.

- Vi må naturligvis ha en responstid i forhold til nye ting som dukker opp, sier han.

Ifølge Norstad vil Chess innen 1. august sende Forbrukerombudet svar med blant annet de pristestene hvor Chess jevnt over er billigst på pris.

- De gangene det har kommet aktører med laver i pris enn oss, så har vi regulert prisene. I denne debatten er man nødt til å holde tungen bent i munnen med hensyn til abonnementspriser og pris for ringetid, avslutter Norstad.

Til toppen