Vil drifte IT-sikkerhet til hjemmets PC-er

Protego tilbyr flere nye tjenester innen fjerndrift av sikkerhet for hjemme-PC-er,

Protego tilbyr flere nye tjenester innen fjerndrift av sikkerhet for hjemme-PC-er,

Sikkerhetsselskapet Protego ble etablert i fjor, og har fram til nå basert sine tjenester på fjerndrifting og sikkerhetsadministrasjon av PC-er mot bedriftskunder og ansatte med hjemmekontor.

Men privatpersoner er i dag svært utsatt både på såkalte phishing-angrep og virus, og kunnskapen er liten. Antall e-postmeldinger som forsøker å lure mottakeren til å oppgi kredittkortnummer er blitt tredoblet på ett år.

Nå girer Protego opp, og tilbyr tjenesten også mot privatmarkedet. Tjenesten inneholder antivirusløsning, anti-spionvare, personlig brannmur og antivirus på smarttelefoner.

I tillegg kan brukeren når som helst koble seg opp mot en webbasert, kryptert backuptjeneste som kan ta ekstrakopier av viktige dokumenter og filer.

– Å få en hjemme-PC fjerndriftet og totalsikret koster ofte mindre enn kjøp av tradisjonell programvare og lisens, framholder teknisk sikkerhetskonsulent Troels Christensen i Protego til digi.no.

Han anslår at en vanlig klientinstallasjon som blir overvåket 24 timer i døgnet hos Protego med antivirusløsning, e-post-skanning av virus, personlig brannmur og spionvare begynner på 53 kroner per måned per bruker. Beløpet blir mindre etter hvert som det blir flere brukere.

Etableringen av sikkerhetspakken koster 890 kroner.

Administrerende direktør Knut Øyvind Blystad-Dammen i Protego forteller om hyppige henvendelser fra privatbrukere med spørsmål om hva som skal til for å oppnå optimal sikkerhet.

– Mange vet ikke forskjellen på spionvare, ormer, trojanere, virus og andre trusler. Derfor ender de gjerne opp med et antivirusprogram. Hvis det da er for eksempel spionvare som er problemet, er ikke er antivirusprogram nødvendigvis særlig god medisin, påpeker Blystad-Dammen.

Protego har i dag mellom 300 og 400 kunder, og 95 prosent er relatert til bedriftsmarkedet.

Til toppen