Vil du ha jobben hans?

Vi vet hvem du skal snakke med.

Vil du ha jobben hans?
Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) trenger ny sjef etter at Hans Christian Holte fra sommeren blir skattedirektør. Dermed er en av toppjobbene innen IT i offentlig sektor ledig. Bilde:

Jobben som leder for Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) er ledig etter at Hans Christian Holte fra sommeren blir ny skattedirektør. Dermed skal en av de mektigste IT-jobbene i offentlig sektor bekles i løpet av kort tid.

Det er nok en god del av våre lesere som vil være interessert i å søke nettopp en slik jobb. Difi sin posisjon som fagdirektorat gjør at de har svært mye innflytelse over digitaliserings-prosessene i offentlig sektor. Men det er ikke bare IT som opptar Difi. De jobber også mye med utvikling av forvaltningen, offentlige anskaffelser, ledelses- og organiseringsspørsmål og så videre.

Stillingsannonsen er enda ikke klar, etter som Fornyingsdepartementet (som styrer over Difi) nettopp har inngått avtale med headhunterne i ISCO om å hjelpe til med rekrutteringsprosessen. Det er ISCO-partner Geir Fottland som skal bistå departementet med å finne kandidater. ISCO var også involvert da Hans Christian Holte fikk Difi-jobben i sin tid.

Fottland sier til digi.no at de nettopp har fått oppdraget, og at han derfor ikke kan gi noen kommentarer. Men ifølge en intern og tentativ timeplan som departementet har laget skal en ny Difi-sjef være på plass 15. august.

Om dette er et tidsskjema som holder er usikkert, og det avhenger av søke-interessen. Det som imidlertid er en utfordring hva gjelder rekruttering til denne type jobber er at søkerlisten er offentlig. Det gjør at flere, særlig fra privat sektor, vegrer seg for å slenge inn en søknad.

Så snart vi får kloa i søkerlisten vil vi selvsagt dele den med dere. Følg med!

Har du noen tips til hvilke som burde ta jobben? Delta gjerne i kommentarfeltet – eller send redaksjonen en e-post.

    Les også:

Les mer om: