BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil endre brukergrensesnittet i Office 2007

Betatesterne er ikke helt fornøyde med det nye brukergrensesnittet i Office 2007. Nå kommer det endringer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. aug. 2006 - 10:39

Den mest synlige av nyhetene i kommende Office 2007 fra Microsoft, mappefanene og verktøyfeltene som skal erstatte dagens nedtrekkbare menyer, tar for mye plass på skjermen. Det mener betatestere som har jobbet med programvaren, ifølge ZDNet Australia.

De nye feltene er innført for å gjøre det enklere for brukere å finne fram i jungelen av funksjoner som er tilgjengelige i Office-produktene, men er blitt kraftig kritisert av brukere som mener de vil gå utover produktiviteten. Feltene samler knapper og funksjoner i kategorier som skal være tilpasset det arbeidet brukeren gjør for øyeblikket.

Som en respons til brukerne som mener feltene tar for mye plass, vil Microsoft i den neste tekniske betautgaven av Office 2007, gjøre det mulig for brukerne å få feltene til automatisk å minimalisere seg når de ikke er i bruk. De vil da ikke ta mer plass enn dagens menylinje. Dette fortalte John Hodgson, en tekniker tilknyttet Microsoft Australia, under Tech.Ed 06 i Sydney i forrige uke.

    Les også:

Andre endringer i denne betautgaven vil være "teksttips" som spretter opp når brukeren flytter musen over individuelle elementer i feltene, samt at filmenyen, som er tilgjengelig fra Start-lignende knapp øverst til venstre i brukergrensesnittet, vil døpes om til Office-menyen.

Hodgson skal ha lagt til at Microsoft også arbeider med verktøy som skal hjelpe bedrifter med automatisk konvertering av store mengder av eksisterende dokumenter om til de nye filformatene som støttes av Office 2007. Microsofts nye, XML-baserte format skal ta opptil 75 prosent mindre plass enn eksisterende Microsoft Office-formater.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.