Vil erobre Norge med gratis trådløst Internett

Irske free-hotspot.com mener tiden er moden for å dekke Norge med gratis WLAN.

Vil erobre Norge med gratis trådløst Internett

Irske free-hotspot.com mener tiden er moden for å dekke Norge med gratis WLAN.

Et irsk selskap, free-hotspot.com, sier i en pressemelding at de «planlegger å installere flere hundre av sine gratis HotSpots over hele Norge i de neste månedene».

Et «hotspot» er, som kjent, et avgrenset område dekket av en tjeneste som gir tilgang til Internett over en trådløs forbindelse, altså WLAN. Det vanlige i Norge er at man må betale for slike tjenester. free-hotspot.com lover derimot gratis tilgang:

– Internettbruk i Norge er svært utbredt, og vi mener etterspørselen for gratis, trådløst Internett derfor er like stor. Vi gleder oss til å tilby norske, trådløse nettbrukere muligheten til å tilby Internett uten kostnad når de bor på et hotell eller er på en kafé, restaurant eller bar, heter det i pressemeldingen.

For å realisere prosjektet, søker selskapet lokale, norske samarbeidspartnere for installasjon, «både for å hjelpe til med installasjonen og også for brukerstøtte til norske HotSpot-eiere».

Per i dag har free-hotspot.com 2400 gratis nettsoner fordelt på 18 land i Europa.

Tjenesten er reklamefinansiert: «For å få tilgang til free-hotspot.coms gratis Internett-tjenester, må brukerne samtykke i å se en innledende reklame fra en sponsor» heter det i pressemeldingen. På selskapets nettsted forklares det at brukerne også mottar annonser mens de surfer.

Annonsene som vises, er tilpasset hver enkel nettsone. Er gratistilbudet tilgjengelig fra en kafé i et kjøpesenteret, skal brukeren i prinsippet få reklame fra andre butikker i kjøpesenteret.

På nettstedet forklares forretningsideen slik:

– Trådløse brukere tenderer å være teknisk orienterterte og er mer tilbøyelig til regelmessige innkjøp over nettet. Evnen til å nå denne brukergruppen direkte, sammen med vår evne til å presis geografisk målretting av annonsene gir våre partnere en viktig fordel. Annonsekampanjer kan målrettes etter land, område, by eller til og med én spesiell HotSpot med 100 prosent nøyaktighet. Kampanjer kan også målrettes etter type HotSpot: puber, restauranter, hoteller og så videre. Vil du nå brukere på pub i Regent Street i London? Vi kan hjelpe!

Til toppen