FORBRUKERTEKNOLOGI

Vil erstatte bankkortet med app

Men ikke til iPhone.

Samlingen bankkort kan bli betydelig mindre dersom Telenor og DNBs nye app, Valyou, får gehør i markedet. Men spørsmålet er om Near Field Communication er teknologien å satse på.
Samlingen bankkort kan bli betydelig mindre dersom Telenor og DNBs nye app, Valyou, får gehør i markedet. Men spørsmålet er om Near Field Communication er teknologien å satse på. Bilde: Marius Jørgenrud
29. juli 2013 - 07:34

DNB og Telenor går sammen om et virtuelt bankkort som blir lansert denne høsten. Løsningen, eller appen, blir hetende Valyou og gjør at kundene kan kjøpe småvarer for inntil 70 kroner uten å bruke kode. Innkjøp over dette må man bruke Pin-kode for å verifisere.

– Vi har testet mobilkortet i et pilotprosjekt med 200 kunder, og de fleste mener at dette er fremtiden. Det viktigste for dem er at betalingen er enkel og sikker, sier forretningsutvikler Viktoria Engard i Telenor til Dagens Næringsliv.

Appen bruker Near Field Communication, NFC, som teknologi. Dette er en standard som finnes på de fleste nye smarttelefoner, utenom Apples iPhone. Apple har så langt holdt seg unna NFC i sine enheter. Mobilkortet er også forbeholdt DNB, som med sine 3,2 millioner kunder er Norges desidert største bank.

Men også bankterminalene må støtte NFC, noe bare de nyeste enhetene per i dag gjør. Dessuten må kundene som vil bruke den nye tjenesten, bytte simkort.

Telenor har sammen med DNB etablert selskapet TSM Nordic, som i løpet av høsten skal finansieres opp for å rulle ut den nye mobile betalingstjenesten.

Ifølge Dagens Næringsliv er lederen for VG Mobil, Tor Jacobsen, rekruttert til stillingen som adm. direktør i det nye selskapet. Selv om eierskapet i dag er delt mellom Telenor og DNB, er strategien å tilby eierandeler til banker eller teleselskap som ønsker å kjøpe seg inn i den nye betalingsløsningen.

Forretningsutvikler Erngard tror bankkortet som vi kjenner det i dag vil være historie om noen år.

– Innen 2020 er det flere som betaler med mobilen enn med vanlig bankkort. Vårt mål er å bli ledende på denne teknologien i Norden og å utvikle den med flere tilleggstjenester, sier Telenor-forretningsutvikleren til Dagens Næringsliv.

Den teknologiske utviklingen går rivende i banksektoren om dagen, og dette blir også tema for digi.nos «Toppmøte Bank & Finans» som går av stabelen i slutten av september. Sjekk ut det foreløpige programmet her.

RETTELSE: Dagens Næringsliv rapporterte at den nye tjenesten vil hete Value, men det stemmer ikke. En oppmerksom digi.no-leser har tipset redaksjonen om at det riktige navnet er Valyou.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.