BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil etablere bredbåndsforum

Interesseorganisasjonen IKT-Norge tar initiativ til å etablere et nasjonalt bredbåndsforum som skal bidra med innspill til myndighetenes planarbeid for en nasjonal bredbåndssatsning. Forumet skal dessuten bidra til en fornuftig implementering av bredbåndstjenester i Norge.

19. sep. 2000 - 01:58

- Vi ønsker videre at forumet skal bidra til definisjonen om hva bredbånd virkelig er, skriver IKT i et brev som nå sendes ut til et 20-talls norske bransjeaktører.

I brevet tar samtidig IKTs generalsekretær Per Morten Hoff kraftig til motmæle mot NRKs signaler om å gjenoppta debatten om å innføre lisens på multimedia-PC-er, som digitoday skrev om mandag.

- Vi har en helt konkret utfordring vedrørende utspill fra NRK om TV-lisens på PC-er eller en egen bredbåndslisens til NRK. IKT-Norge ønsker overhodet ingen forsøk på å regulere internett fra NRKs side, skriver Hoff.

IKT Norge synes også det kan være behov for et eget bredbåndsforum der deltakerne kan "diskutere felles tiltak for markedsføring/informasjon om bredbånd for å informere fra et "nøytralt ståsted" hva bredbånd kan bety for norsk næringsliv og husstander".

Generalsekretæren signaliserer samtidig at det ikke er teknologien i seg seg selv som er viktigst: - Vi er opptatt av å få startet en diskusjon om hva vi skal ha i bredbåndet. Innholdet vil være helt avgjørende for at vi skal lykkes med å få tilstrekkelig utbredelse og gjennomslag for bredbånd, skriver Hoff.

Næringsdepartementet har ifølge IKTs leder gitt uttrykk for at de gjerne vil stille i forumet dersom det blir noe av.

Første møte i bredbåndsforumet planlegges arrangert hos IKT-Norge i oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.