TELEKOM

Vil fjerne termineringspriser

Hello-gründer Nadir Nalbant mener Teletilsynet bør skrinlegge dagens «usynlige» milliardmarked.

Hello-gründer Nadir Nalbant mener Teletilsynet bør gå bort fra termineringspriser, og heller satse på å regulere prisen for nettleie.
Hello-gründer Nadir Nalbant mener Teletilsynet bør gå bort fra termineringspriser, og heller satse på å regulere prisen for nettleie. Bilde: Per Ervland
9. sep. 2008 - 08:57

Som sluttkunder må bedrifter og privatpersoner betale en pris per minutt når de ringer hverandre.

Teleoperatørene opererer samtidig med en egen prisplan seg i mellom som ikke vises til sluttkundene. De betaler hverandre en såkalt termineringspris hver gang en av deres kunder ringer til en kunde i en konkurrents mobilnett.

Denne prisstrukturen gir en fordel til de største operatørene, fordi de kan forventes å få mer innkommende inntekt en utgående. For å balansere dette, har Post- og teletilsynet satt makspriser for hvor høy termineringspris de forskjellige operatørene får ta av hverandre.

Denne maksprisen varierer fra selskap til selskap, og så og si samtlige operatører er misfornøyde og mener at de differensierte maksprisene er urettferdige.

Politikerne har også kommet på banen. Høyre mener Teletilsynet må gi utfordrerne bedre betingelser, mens Arbeiderpartiet mener forskjellen allerede er mer enn stor nok.

Nå sier en av de mindre utfordrerne, Hello med Nadir Nalbant i spissen, at det beste hadde vært om hele ordningen blir fjernet.

- Det er antagelig like greit å legge vekk tanken om et tredje landsdekkende mobilnett og samtidig fjerne den problematiske overføringsprisen, sier Nadir Nalbant, administrerende direktør i Hello, til Dagens Næringsliv.

Som en virtuell operatør uten eget nett, er det viktigere for Hello og Nalbant at prisene på nettleie er fornuftig regulert.

- Telemyndighetene bør heller regulere prisen for nettleie hos Telenor og Netcom slik PT gjorde for seks år siden. Da vokste Chess seg til en maktfaktor, sier Nalbant, til Dagens Næringsliv.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.