JUSS OG SAMFUNN

Vil forby Powerpoint-tvang

- Koster samfunnet vanvittige summer, ifølge nytt politisk parti.

8. juli 2011 - 08:43

Powerpoint er programmet mange elsker å hate. Hvem har ikke blitt utsatt for møter preget av endeløse lysbilder?

Microsofts presentasjonsprogram er selve kilden til et problem, som hver måned plager en kvart milliard personer.

Det hevder et nytt politisk parti som ble stiftet i Sveits i forrige uke.

Ikke forbud

Anti Powerpoint-partiet (APPP) har som eneste mål bli kvitt det de oppfatter som en tidstyv av dimensjoner. De understreker at de ikke ønsker å forby Powerpoint, slik enkelte medier nå rapporterer. Det er den opplevde tvangen, eller misoppfatningen om at programmet må brukes til enhver presentasjon, som de ønsker å komme til livs.

- Målet for bevegelsen er å redusere antallet kjedelige presentasjoner i hele verden. Heretter skal de som ønsker å gi avkall på Powerpoint slippe å måtte rettferdiggjøre seg selv, heter det i en pressemelding fra partiet.

Det er ikke småpenger som kastes bort på uvettig powerpointbruk, mener de. Ifølge deres beregninger koster unødig bruk av Powerpoint samfunnet over 350 milliarder euro hvert år. Det tilsvarer rundt 2,7 billioner kroner.

Partiets grunnlegger, Matthias Poehm, sier han har over fjorten års erfaring som foredragsholder.

- Jeg har merket meg at en flippover slår Powerpoint i 95 av 100 tilfeller. Dette er ikke ønsketenkning fra min side, men en realitet.

Det opplyses at AFPP tar mål av seg å sikre seg minst en representant i det sveitsiske parlamentet etter valget i oktober.

Poehm er ikke alene om å advare mot unødig bruk av lysbilder. Selv militære ledere i Pentagon har tidligere nedlagt forbud mot Powerpoint. - Powerpoint gjør oss dumme, har ledende offiserer fastslått.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.