Vil forene digitale lommebøker

MasterCard tror ikke at noen enkeltløsning vil dominere.

PayPass-basert betaling med mobilen i en butikk.
PayPass-basert betaling med mobilen i en butikk. (Bilde: Jon Simon / Feature Photo Servic)

MasterCard tror ikke at noen enkeltløsning vil dominere.

En rekke store og mindre aktører jobber hardt for med å utvikle etablere nye, digitale lommebøker og/eller betalingsløsninger. På dagens stadium er dette vel og bra, men på sikt kan det ikke være slik at man må bruke kanskje ti forskjellige betalingsløsninger, avhengig av hvor man handler – både på nettet og i den fysiske verdenen. Enten må man ende opp med én eller to alternative løsninger, eller så man kunne bruke alle de ulike løsningene overalt.

Denne uken introduserte MasterCard en tredje mulig, PayPass Wallet Services, som blant annet leveres med programmeringsgrensesnitt som gjør mulig for partnere å knytte sine egne digitale lommebøker til MasterCards PayPass Acceptance Network. De digitale lommebøkene til partnerne vil dermed dra nytte av tjenester som tilbys innen dette nettverket – inkludert svindeldeteksjon og autentisering. I tillegg kan de brukes overalt hvor PayPass aksepteres – både på nettet og i fysiske butikker. PayPass-teknologien har vært under utvikling helt siden 2003.

Google Wallet er et eksempel på eksterne lommebøker som allerede knyttet til dette nettverket. MasterCard vil selv tilby PayPass Wallet, som beskrives som en åpen lommebok hvor bruken kan inkludere også betalingskort fra andre leverandører, inkludert American Express og Visa. I lommeboken kan brukeren også inkludere slikt som leveringsadressen, slik at denne automatisk blir oppgitt handel i en kompatibel nettbutikk.

– Forbrukere ønsker å betale for varer på det tidspunktet, det stedet og på den måten de selv velger, sier Mats Taraldsson, MasterCards sjef for markesutvikling i Norden og Balticum, i en pressemelding.

– Forhandlere ønsker fleksibilitet for enkelt å kunne akseptere digital betaling, for å få flere av dem som innom butikken, til faktisk å kjøpe noe. Vi erkjenner at når det kommer til betaling, så vil ingen enkelt lommebok dominere over de andre. PayPass Wallet Service forenkler shoppingopplevelsen, samtidig som at tilbyr fleksibilitet og valgmuligheter til forhandlere, banker og forbrukere.

PayPass Wallet Services skal gjøres tilgjengelig for partnere i tredje kvartal i år, men fra starten av bare i USA, Canada, Storbritannia og Australia. Flere land vil inkluderes senere.

I pressemeldingen nevner MasterCard en lang rekke partnere, både blant banker, forhandlere og innen teknologi, som vil støtte lanseringen PayPass Wallet Services. Dette inkluderer American Airlines, Barnes & Noble, Intel, og de svenske bankene SEB Kort og Swedbank.

MasterCard kunngjorde i forrige uke at følge enheter med NFC-støtte nå er sertifisert som «PayPass Ready»: BlackBerry Bold 9900/9790, BlackBerry Curve 9360/9380, HTC One X, Intel Smartphone Reference Device, LG Viper 4G LTE, LG Optimus Elite, Nokia 603, Nokia Lumia 610 NFC, Samsung Wave Y, Samsung Galaxy mini 2, Samsung Galaxy S Advance, Samsung Galaxy Nexus (GT-i9250), Sony Xperia S, Sony Xperia P og Sony Xperia sola.

    Les også:

Til toppen