Vil forsikre alt og alle på nett

Nå kan alle forsikre seg mot hackerinnbrudd og nettsvindel. Safensure vil tilby forsikringsprodukter og sertifikater til alle typer virksomheter på Internett - ikke lenger bare til norske nettbutikker.

Et datainnbrudd kan bli dyrt for bedriften eller nettstedet som rammes. Selskapet Safensure AS vil nå, i samarbeid med flere forsikringsselskaper, tilby en webbasert løsning spesielt for nettbutikker.

Denne forsikringen dekker blant annet transport frem til kunden, svindel av butikken (falske kreditkort og liknende) og datamisbruk (for eksempel ødeleggelser påført ved hackerangrep).

- Nettbutikkene er vår hovedmålgruppe, sier gründer og styreleder Magne Ege Dahl, som håper å ha kunder i 12 land i Europa innen utløpet av tredje kvartal i år.

Han forteller i en pressemelding at selskapet nå har utarbeidet fem nye sertifikatprodukter innenfor autentisering med spesialtilpasning innenfor ulike felt som kvalittetsvurdering , personvern både for voksne og for sider rettet mot barn.

- Pressen og media kan til og med få sitt eget segl dersom de forplikter seg til å følge visse presse-etiske standarder, opplyser Ege Dahl.

Innenfor forsikring vil selskapet, gjennom nye samarbeidspartnere, tilby en "a la carte"-meny med et titalls forsikringsprodukter.

Den 'gamle' ordningen, som kun var rettet mot nettsalgssteder, med et kombinert produkt (transport- og kriminalitets-forsikring), var både kostbar og lite fleksibel, og dermed ikke så lett å selge. Blant annet måtte nettsalgssteder som tilbød SET-standarden, også betale for kort-svindel delen, selvom de strengt tatt ikke hadde behov for denne.

Safensure vil nå i stedet tilby flere produkter som kan kjøpes enkeltvis eller settes sammen til en pakke etter behov.

Dette gjelder blant annet produkter innenfor ansvar, som for eksempel konsulenter kan måtte pådra seg selv eller i oppdrag hos andre. I tillegg kan bedrifter forsikre alle slags eiendeler mot tingskade eller tyveri, rekonstruksjon av datamedier i sin besittelse (egne eller andres), hacking og svindel.

Ege Dahl vil også tilby garantiprodukter i forbindelse med B2B-handel hvor store beløp kan være involvert.

Til toppen