BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil fortsatt være størst på pc

Udramatisk om produksjonen skilles ut, ifølge HPs nordensjef Arild Westby.

Arild Westby er nordensjef for HPs pc-divisjon (PSG).
Arild Westby er nordensjef for HPs pc-divisjon (PSG).
19. aug. 2011 - 14:55

Hewlett-Packard slapp i går kveld den store bomben. Verdens største pc-produsent vil slutte å lage pc-er.

Det gjelder både stasjonære, bærbare pc-er, tynnklienter, løsninger for kasseapparater, smarttelefoner og nettbrett. Hele avdelingen Personal Systems Group (PSG) med 1/3 av HPs totalomsetning vurderes skilt ut eller solgt. webOS-enhetene skrotes.

HPs toppsjef Leo Apotheker vil bevege HP høyere i verdikjeden og jakte større fortjeneste innen nettskyen og programvare. Produksjon av pc-er gir lavere marginer.

- Det er åpenbart at det dukker opp en del spørsmål. I dag har vi gjennomført telefonkonferanser med ledere og informert alle medarbeidere og partnere, sier HPs nordiske sjef for PSG, Arild Westby til digi.no.

Formelt heter det at HP vil evaluere forretningsområdet de neste 12-18 månedene. Alt taler for at virksomheten blir skilt ut eller solgt.

Arild Westby er nordensjef for HPs pc-divisjon (PSG).
Arild Westby er nordensjef for HPs pc-divisjon (PSG).

PSG som forretningsdivisjon har imidlertid fungert mer eller mindre som en autonom enhet, eller et selskap i selskapet, helt siden HP slukte Compaq i 2001.

- Sånn sett betyr ikke dette noen stor endring. Uansett hvilken retning HP velger, så kommer PSG til å bestå. Vi fortsetter som før.

- Hva vil du si til de som nå vurderer å kjøpe HP-maskiner?

- Det er ingen endring i kvaliteten, og vi kommer til å fortsette å levere HP-pcer. Det gjør vi resten av dette året, neste år, og også etter at man har bestemt hvilken strategi man skal gå for videre.

- Vi har fortsatt ingen andre ambisjoner enn å være verdens ledende pc-produsent, sier Arild Westby.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.