UTVIKLING

Vil fullføre HTML5 innen 2014

Viktig milepæl allerede denne våren.

14. feb. 2011 - 15:57

W3C kunngjorde i dag at den har forlenget charteret til HTML Working Group. Dette inkluderer klare milepæler for HTML5. I mai skal arbeidsgruppen flytte HTML5 over i en «Last Call»-status, hvor grupperinger både internt i W3C og utenfor inviteres til å bekrefte den tekniske bestandigheten til spesifikasjonen.

Etter dette skal gruppen rette blikket mot innsamling av erfaringer med implementeringer av spesifikasjonen. W3C er i ferd med å lage en omfattende testsuite for å oppnå bred interoperabiltet for hele spesifikasjonen innen 2014, som også er tidspunktet man sikter mot for å gjøre HTML5 til en offisiell W3C Recommendation. Microsoft er blant aktørene som så langt har kommet med bidrag til testsuiten, men svært mye gjenstår.

Derfor inviterer W3C flere i fellesskapet til å bidra med tester. Testene gjør det mulig for nettleserleverandørene å implementere spesifikasjonen. W3C stiller krav om at det må finnes minst to samspillende implementeringer av spesifikasjoner før de kan gjøres til offisielle W3C-anbefalinger.

Forøvrig oppfordrer W3C-direktør Tim Berners-Lee HTML-arbeidsgruppen til å begynne diskusjonene av hvilke krav som skal stilles til framtidige versjoner av HTML.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.