BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil fullføre Telia-forhandlingene før mars

Konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor vil sluttføre fusjonsforhandlingene med Telia. En endelig avtale vil ligge på Regjeringens bord i løpet av februar eller mars, sier han.

Morten Øverbye
22. jan. 1998 - 13:36

- Det vil være naturlig å fortsette arbeidet med dette så fort som mulig. I løpet av februar mars vil vi kunne legge en endelig avtale på bordet, slik at den kan behandles av Stortinget til våren, sa Hermansen på vei ut av Stortinget torsdag ettermiddag.

Etter stortingsdebatten rundt Regjeringens handlemåte i fusjonsforhandlingene, deltok Hermansen i et internt seminar for Senterpartiets stortingsgruppe. Der gjorde Telenor-sjefen rede for sine videre planer for statsaksjeselskapet.

Blant annet tok Hermansen igjen til orde for å delprivatisere Telenor for å få en korrekt verdifastsettelse av selskapet. En slik delprivatisering burde gjøres i forkant av en eventuell fusjonsprosess med Telia, mente Hermansen.

- For å få korrekt verdifastsettelse av selskapet, må en sørge for at aksjen blir priset i et velfungerende marked, deretter er neste steg å finne en strategisk partner, sa Hermansen til Sps stortingsgruppe.

Ifølge Telenor-sjefen må Staten legge ut mellom 20 og 25 prosent av selskapet på børs, for å få en slik verdifastsettelse. Han sa videre at det måtte åpnes for at internasjonale investorer kunne kjøpe seg inn ved en slik tegningsinnbydelse, for at verdifastsettelsen skulle bli mest mulig riktig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.