BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil fusjonere bort fiendtlig bud

Telecom Italia vil be aksjonærene om støtte til en fusjon med Telecom Italia Mobile, der teleselskapet allerede eier 60 prosent av aksjene. Fusjonen kommer som et svar på Olivettis oppkjøpsforsøk.

Frode Eriksen
11. mars 1999 - 10:54

Torsdag i forrige uke bekreftet Telecom Italia selskapets intensjoner i et forsøk på å unngå å bli kjøpt av Olivetti. Olivetti la 19. februar fram sitt bud på Telecom Italia pålydende 52,6 milliarder euro for det italienske teleselskapet.

I en pressemelding sier Telecom Italia at aksjeeierne blir bedt om å støtte en fusjon mellom de to selskapene på en generalforsamling som skal avholdes før 16. april. Argumentene Telecom Italia bruker for fusjon er at dette vil komme eierne til gode ved en tidligere integrasjon mellom faste og mobile tjenester.

Bytteforholdet som foreslås er at fire ordinære Telecom Italia-aksjer betales for fem ordinære Telecom Italia Mobile-aksjer. Telecom Italia vil også kjøpe tilbake inntil 10 prosent av egne aksjer for 15 euro per aksje, noe som forutsetter at et internasjonalt lån på 10 milliarder euro innvilges.

Olivettis bud på Telecom Italia er til sammenligning på 10 euro per aksje.

Telecom Italia-aksjen ble handlet for 9,89 euro ved stengetid på Milan-børsen onsdag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.